Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Murray Bail

Putovanje

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Mario Suško
  • 09/2014.
  • 141 str., meki uvez
  • ISBN 9789533340791
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Učinak jedne slagalice ili kolaža pripovjednog tijeka koji Putovanje otkriva je čaroban. Daje knjizi nešto od improvizacijske zbrke koje stanovite crte nalazimo u herojskim pothvatima Virginije Woolf ili Williama Faulknera.

Peter Craven

Putovanje je bogat, blistav roman koji vraća snagu književnom modernizmu i otkriva majstora na djelu…, roman koji nagrađuje pozorno čitanje i potvrđuje [Baila] kao pisca najviseg kalibra.


James McNamara

***

Murray Bail rođen je 1941. godine u Adelaideu. Dvadesete ga zatječu u Melbourneu i Bombayu, zatim u Londonu gdje, nakon oporavka od amebične dizenterije u bolnici za tropske bolesti, godinu dana preživljava od socijalne pomoći. No, slijedeće četiri već je preživljavao od pisanja. To je bilo njegovo sveučilište. Nakon uspješne knjige kratkih priča "The Drover’s Wife and Other Stories" (1975), te iznimno hvaljenih romana "Homesickness" (1979) i "Holden’s Performance" (1987) stiže i velika slava. Za roman "Eukaliptus" (1998) dobio je Commonwealth Writers Prize (australski ekvivalent Bookera) te nagradu Miles Franklin.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –