Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tanja Tolić

Zovem se nebo

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 11/2014.
  • 374 str., meki uvez
  • ISBN 9789533037745
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Leon Valent vraća se u Zagreb na pogreb, nakon devet mjeseci samovoljnog izgnanstva. Na groblju su Krista i Sara, s kojima dijeli strašno iskustvo iz prošlosti, pored rake u koju će se spustiti lijes stoji Marta koja je - mrtva. Proći će tek trenutak i ona je na putu gore, prema... raju? Gore, na nebu, čeka je Porto, muškarac koji je zaboravio tko je. Dolje, na Zemlju, spušta se jedan anđeo koji ne voli nositi krila. A njega čeka jedna djevojčica, Jadrana Luna, koja je upravo navršila pet godina.

U mjesecima koji će uslijediti tri će svojeglava anđela zavrtjeti ljudske živote i zauvijek promijeniti sudbine ljudi uz pomoć nevidljivih sila - ljubavi, oprosta, vjetra sudbine i ponešto obične magije.


**

Zovem se nebo“ roman je ogledalo u kojemu svaki čitatelj može vidjeti ono što želi. On može biti filozofska priča o paralelnim svjetovima, može on biti i obiteljska priča, može biti akcijski roman na neki način, a sa druge strane mogu se u njemu prepoznavati neki čudni i čudesni književni elementi. U jednome nam se trenutku čini kako čitamo roman na koji možemo prilijepiti žanrovsku odrednicu triler, u drugome smo već spremni reći kako smo konačno pronašli dobru self-literaturu, a u trećem želimo da ljubavna priča nakon svih peripetija završi sretnim krajem. Tanji Tolić znala je utisnuti u svoje zemaljske i nebeske likove različite poruke koje potiču na ljubav i dobrotu, na otkrivanje načina spoznaje samoga sebe, kao i one kojima se nadvladavaju različita iskušenja.

Zovem se nebo“ tako postaje domišljata i intrigantna priča o zamkama u koje se može upasti u životu, ali i o labirintu duhovnoga svijeta. Ovo je knjiga o ljubavi, boli, kajanju, nadi i nesvakidašnjoj prilici da se pobijedi sudbina.  

Helena Sablić Tomić, književna kritičarka


Roman „Zovem se nebo“ vraća vjeru u ljude. Pokazuje da smo ranjiva, ali i moćna bića koja tu moć osvoje tek kad naučimo voljeti. Zato i volim ovu knjigu.

Bruno Šimleša, TV voditelj i autor bestselera „Ljubavologija“ i „Škola života“

 ***

Tanja Tolić
(1975) rođena je i živi u Zagrebu. Više od 20 godina bavi se novinarstvom, a kao urednica i novinarka radila je u Večernjem listu, Vjesniku, Jutarnjem listu, časopisu Forbes i zadnje četiri godine u tjedniku Globus. Godine 2010. pokrenula je Najbolje knjige, portal za knjigoljupce.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –