Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deborah Harkness

Knjiga života

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Dražen Čulić
  • 10/2014.
  • 560 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532665932
  • Cijena: 23.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Knjiga života", posljednji dio trilogije "All souls", odgonetnut će sve tajne stoljećima skrivane u "Ashmoleu 782". Diana Bishop i Matthew Clairmont te njihova nerođena djeca nalaze se pred neviđenim zaprekama, a njihov povratak iz elizabetinskog Londona u sadašnjost otkriva im da su svi njihovi strahovi i neprijatelji još uvijek tu i da se s njima moraju suočiti. Jedino što može sačuvati njihovu ljubav jest sastavljanje tajnovitog rukopisa s tri izgubljene stranice.

Matthew, Diana i njihovi malobrojni prijatelji diljem svijeta, od londonskih palača do sveučilišnih laboratorija Nove Engleske, pomoću drevnih znanja i postignuća moderne znanosti traže izgubljene stranice i tajnu koju one kriju. U najnapetijem nastavku Diana Bishop morat će osloboditi sve svoje moći da pomogne svome mužu i da zajedno osiguraju budućnost za svoju djecu.

"Knjiga života" maestralan je krešendo trilogije "All souls" u kojem su vještice, vampiri i demoni prikazani dojmljivo trodimenzionalno, roman prepun strasti koji govori o nama danas i vječnoj ljubavi za kojom svatko traga.

S više od milijun primjeraka prodanih samo u Sjedinjenim Američkim Državama i s prijevodima na trideset četiri jezika trilogija Deborah Harkness jedan je od najuspješnijih serijala proteklih godina.

***

Deborah Harkness američka je spisateljica i profesorica povijesti na Sveučilištu Sjeverna Kalifornija. Živjela je diljem SAD-a i u Velikoj Britaniji. Njezina prva knjiga "Razgovori Johna Deena s anđelima" istražuje kako je osoba iz doba renesanse dobila odgovore na pitanja o svijetu i prirodi okrećući se magiji. Godine 2006. počinje pisati popularni blog Dobro vino ispod 20 dolara. Godine 2008., razmišljajući o popularnosti priča o vampirima, na odmoru u Meksiku postavlja si pitanje: ako vampiri uistinu postoje, što rade kako bi zaradili za život?

"Otkrivanje vještica" neočekivani je odgovor na to pitanje. U veljači 2011. roman je objavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, a ubrzo nakon toga pojavljuju se brojni prijevodi i izdanja diljem svijeta. Na listi New York Timesa dosegnulo je drugo mjesto. "Sjena noći", drugi dio trilogije All Souls ubrzo nakon izlaženja postignula je još bolji rezultat – prvo mjesto na ovoj ljestvici, a kao “obvezno štivo” preporučili su je i Entertainment Weekly, CNN te LA Times, dok su je Barnes&Noble i Amazon.com proglasili jednom od najboljih knjiga objavljenih u 2012. godini. Za sebe kaže da je profesorica danju, vinska blogerica navečer te romanopisac noću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –