Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Daniel Gilbert

Mit o sreći : Kako prepoznati sreću i zašto nam to ne polazi za rukom

  • Nakladnik: Algoritam
  • Prijevod: Rujana Pavlic, Darko Polšek
  • 12/2014.
  • 292 str., meki uvez
  • ISBN 9789533168401
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Većina nas provede život usmjeravajući se prema najboljoj od svih mogućih budućnosti, a onda otkrijemo da sutrašnjica rijetko ispadne onako kako smo se nadali. Zašto? Kako će nam Daniel Gilbert, psiholog sa Sveučilišta Harvard, spretno i spremno objasniti, kad ljudi pokušaju zamisliti što im budućnost donosi, čine neke temeljne pogreške. Baš kao što se sjećanje nama poigrava kad se osvrćemo u prošlost, tako se naša mašta nama poigrava kad pokušavamo gledati unaprijed.

Koristeći se rezultatima mnogobrojnih istraživanja, te citatima iz mnogih stručnih članaka i eseja, autor će nas uvjeriti i dokazati nam kako sreća nipošto nije ono što mislimo. Uzevši to u obzir, ne iznenađuje kako je ova knjiga 2007. godine osvojila nagradu britanskog Kraljevskog društva za najbolju znanstvenu knjigu (bivšu nagradu Aventis) i kako je brzo postala bestselerom i jednim od najvećih publicističkih hitova te godine.

Pametna, dosjetljiva, pitka knjiga uz koju ćete se više puta nasmijati naglas, "Mit o sreći", opisat će vam sve što znanost ima za reći o jedinstveno ljudskoj sposobnosti predviđanja budućnosti i koliko je vjerojatno da ćemo u njoj uživati jednom kad tamo stignemo.


Apsolutno fantastična knjiga koja će uzdrmati vaša duboko ukorijenjena vjerovanja o tome kako naš um funkcionira. Nevjerojatno zabavna, Mit o sreći je savršen vodič i uvid u neke od najzanimljivijih ikad provedenih istraživanja. Mislite da znate što vas usrećuje? Ne znate dok ne pročitate ovu knjigu.
Steven D. Levitt, autor knjige Freakonomics

Psihološka detektivska priča o jednom od najvećih misterija naših života. Malcolm Gladwell, autor knjige Treptaj

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –