Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Irena Plejić Premec

Doživljaji dobre curice Jakice

  • Nakladnik: Algoritam
  • 12/2014.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789533168203
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prvijenac Irene Plejić Premec "Doživljaji dobre curice Jakice", namijenjen najmlađim čitateljima koji tek ulaze u svijet knjige, dorađen je tekst u kojem se autorica na pristupačan i humorističan način suočava s pitanjima i odgovorima s kojima se susreću djeca koja upravo uranjanju u svijet.

Baveći se temama kao što su upis u školu i testiranje koje se pritom mora obaviti (a nije jednostavno zapamtiti gdje je lijevo, a gdje desno), važnošću rođendana za život sedmogodišnjaka (i mnogih drugih, htjeli to priznati ili ne), zaljubljenošću ili onim što se takvim čini, najboljim prijateljicama i svime onime što se s njima može raditi, a da roditelji ipak prežive, kao i brojnim drugim temama koje zaokupljaju male glave, Irena Plejić Premec ispisuje priče iz svakodnevice, iz perspektive djeteta, a ipak začinjene pronicljivim uočavanjima emocionalnih finesa vidljivih samo oku pažljivoga promatrača koji dijete uzima ozbiljno, onakvo kakvim ono i samo sebe smatra.

Roman je podijeljen u nekoliko cjelina primjerenih čitanju najmlađih, tako da i svojim oblikom odgovara kao djelo koje će se moći koristiti u školama i u knjižnicama kao poticaj za čitanje najmlađih.

Irena Plejić Premec je novinarka i urednica (1968). Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Urednica u Obrazovnom i dječjem programu HR-a 1994–2013, potom urednica u Odjelu Obrazovanje i znanost. Autorica je i urednica emisije Jezik i predrasude te serijala iz povijesti znanosti i kulture u emisiji Minijature za radoznale. Pokrenula je, uređivala i vodila emisije Književni utorak i Punoglavci te uređivala emisiju Govorimo hrvatski.

Bila je suautorica i scenaristica emisija za djecu E, baš me zanima i Zagrlimo Europu. Autorica je edukativnoga projekta Umjetnost za djecu, iz kojega je nastalo šest istoimenih nagrađivanih knjiga s CD-ima i više od 50 radijskih emisija. (Iz Leksikona radija i televizije.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –