Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Connolly

Duša u plamenu

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Ana Gotovac
  • 12/2014.
  • 432 str., meki uvez
  • ISBN 9789533037950
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Glavni lik Connollyjevog romana "Duša u plamenu" je privatni istražitelj Charlie Parker, koji nakon dolaska u zabačeni, izolirani gradić Pastor’s Bay u Maineu biva upleten u rješavanje slučaja nestanka 14-godišnje djevojčice Anne Kore.

No Parker nije pozvan u Pastor’s Bay da bi pomogao riješiti slučaj nestale djevojčice, nego ga je angažirao advokat neobičnog i kontroverznog klijenta koji možda jest a možda i nije uključen u slučaj nestanka Anne Kore.

Parker je baveći se poslom kojim se bavi odavno izgubio sve iluzije – on je svjestan da su šanse da Anne pronađu živu gotovo jednake nuli. No što dublje zalazi u slučaj, pronalazi u njemu sve više slojeva.

Parker je tipični antijunak razočaran svijetom oko sebe i prilično umoran od života, a Connollyjev roman je priča o empatiji, moralu i iskupljenju čiju su vrijednost prepoznali podjednako i kritičari i čitatelji.

Connolly je majstor sugestije, koji s lakoćom dočarava atmosferu i napetost prikazujući užas što vreba u idiličnom ruralnom krajoliku. Publishers Weekly

Vraški dobra priča koja savršeno spaja napetost i misteriju pridodajući im prepoznatljive connollyjevske elemente natprirodnog.
New York Times


***

John Connolly, irski pisac rođen u Dublinu, diplomirao je engleski jezik i književnost na Trinity Collegeu i novinarstvo na Sveučilištu Dublin City. Književnu reputaciju i ugled među književnim kritičarima stekao je pišući kriminalističke romane, crpeći pritom iz tradicije američkih klasika tog žanra, poput Rossa MacDonalda, Jamesa Leeja Burkea i Eda McBaina. Američki idiom u njegovoj izvanserijskoj prozi često je snažno protkan elementima natprirodnog kao sredstvom koje mu omogućuje istraživanje problema empatije, morala i iskupljenja u seriji romana kojima je glavni junak privatni detektiv Charlie Parker. Osim romana koji se svrstavaju u kriminalistički žanr Connolly je autor zbirke novela i kratkih priča Nokturno, nagrađivane Knjige izgubljenih stvari prevedene i na hrvatski te dva znanstvenofantastična romana 'za djecu i odrasle' - Vrata i Paklena zvona.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –