Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jane Casey

Nestali

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Slađan Lipovec
  • 12/2014.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9789533037981
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Nestali" slojevita je priča, više psihološki triler nego tipičan kriminalistički roman, jer unatoč prisustvu policije kroz čitavu radnju romana opis policijske procedure i forenzičke analize zastupljen je puno manje od psihološkog utjecaja stravičnog događaja na glavnu junakinju i njezinu obitelj.

Priča je ispričana iz perspektive Sarah, nastavnice engleskog jezika u gradiću nedaleko od Londona, čiji je brat Charlie nestao prije 16 godina. Glavnina priče događa se u sadašnjosti, a počinje nestankom Jenny, 12-godišnje djevojčice iz Sarinog razreda. Povučena i ntrovertirana Sarah duboko je pogođena tim događajem, ne samo zato što je nestala njezina učenica već i stoga što taj događaj izbacuje na površinu potisnuta sjećanja i emocije povezane s nestankom njezina brata Charlieja. Činjenica da nikad nisu saznali što mu se dogodilo razorila je Sarinu obitelj, pretvorivši njezinu majku u alkoholičarku koja je sobu svojeg nestalog sina pretvorila u hram.

Da užas bude veći, upravo Sarah dan nakon Jennyenog nestanka pronalazi njezino izudarano tijelo u šumi blizu svoje kuće. Sarah biva uvučena u policijsku istragu i medijsku histeriju, postavši i sama osumnjičenom.


Prvijenac Jane Casey cilja visoko i ne promašuje. Zamršena radnja, spretno vođena; zanimljiv zaplet vješto raspleten; zanimljivi likovi, puno napetosti i uzbuđenja, pristupačan stil. Uistinu impresivan debi.
Daily Mail

***

Jane Casey irska je spisateljica rođena i odrasla u Dublinu. Studirala je engleski jezik na Isusovačkom koledžu na sveučilištu Oxford, a magistrirala je englesko-irsku književnost na koledžu Trinity u Dublinu. Roman "Missing" (Nestali), objavljen početkom 2010. godine, ušao je u uži izbor za prestižnu nagradu Crime Fiction Award. Drugi roman, "Burning", objavljen sljedeće godine, potvrdio je njezin status "novog i originalnog glasa u irskoj književnosti" naišavši na pohvale čitateljstva i stručne kritike. Jane Cassey živi u Londonu i radi kao urednica u izdavačkoj kući.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –