Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jadranka Klepac

Kora od jabuke

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 03/2015.
  • 127 str., meki uvez
  • ISBN 9789533038094
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga o djevojčici koja je istinska zaljubljenica u čitanje i pisanje romana, dnevnika i priča. 
 
Roman "Kora od jabukeJadranke Klepac prati unutarnji svijet mlade školarke Dane i sve ono s čime se suočava tijekom svog odrastanja. u maštovitoj i uzbudljivoj tinejdžerskoj pustolovini u kojoj se vješto isprepleću stvarni događaji s fiktivnima koje je Dana izmaštala za svoj roman.

"Kora od jabuke" (prvo izdanje Naklada Ljevak, 2008.) drugi je dio zanimljive tinejdžerske trilogije koju čine još romani "Miris knjige" (2004.) i "Spomenar" (2016.). "Miris knjige" lektirno je djelo za sedmi razred osnovne škole.

S junakinjom će se lako povezati svi mladi koji se prvi put suočavaju s problemima odrastanja. Autorica pokazuje kako različite neadekvatne, pa i štetne informacije, dolaze do djece prije razgovora s roditeljima, te koliko je važno mladima pokazati štetne posljedice tzv. "slobodnog konzumizma".

Jadranka Klepac rođena je u Skradinu 1951. godine. Uz profesorski rad, bavi se i pisanjem. Do sada je objavljivala u Modroj lasti, Smibu, matematičkom časopisu Matka i Radosti. Stručno-metodičke članke objavljivala je u časopisima za nastavnike matematike Poučak i Matematika i škola. Do sada je objavila nekoliko knjiga: "Zbirka riješenih maturalnih zadaća" (1997.), "Patuljci žive u kuglama" (2000.), "Miris knjige" (2004.), "Kora od jabuke" (2008.), "Moje boje" (2008.), "Spomenar" (2016.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –