Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marin Zaninović

Ilirski ratovi

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • 04/2015.
  • 495 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530609402
  • Cijena: 34.38 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Ilirski ratovi" dr. sc. Marina Zaninovića svojevrsna su kruna njegova opsežna životnog djela, vrhunac polustoljetnog znanstvenog i pedagoškog rada posvećenog proučavanju Ilira i njihove uloge u antičkom svijetu. U Hrvatskoj nema stručnjaka koji je pozvaniji napisati sintezu povijesti i arheologije antičkih ratova na području od Jadrana do Drave i Dunava.

Dr. sc. Marin Zaninović napisao je niz rasprava i djela koja su prethodila ovoj knjizi i u kojima je obradio i tumačio mnoge arheološke probleme naše antičke povijesti, a posebno vojne povijesti i arheologije, od rimskih logora i legija i njihove uloge u tim davnim stoljećima. Prvi je pisao o nizu pitanja iz tih razdoblja tražeći odgovore utemeljene na vrelima i napisima o topografiji i kronologiji.

Nova knjiga proteže se na 495 stranica s više od 70 fotografija arheoloških lokaliteta i nalaza te s mnoštvom zemljovida koji prikladno dopunjuju tekst. Djelo obrađuje razdoblje od početka 1. tisućljeća prije Krista do rimskog pokoravanja ilirske zajednice u 1. stoljeću poslije Krista.

Odlikujući se temeljitošću u radu, dr. sc. Zaninović osobno je obišao najveći dio terena koji obrađuje u knjizi. Svoju je stručnost i znanje začinio pitkim stilom čineći ovo djelo podjednako zanimljivim i korisnim studentima i stručnjacima te laicima, ljubiteljima stare povijesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –