Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michio Kushi

Knjiga mudrosti

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Danijel Međan, Tanja Kresikla
  • 05/2015.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573138
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Michio Kushi, jedan od osnivača pokreta makrobiotike, vizionar i borac za mir, možda je bolje od bilo koga tijekom prošlog stoljeća poznavao preobražajnu moć hrane te njezinu vezu sa zdravljem, okolišem i svjetskim mirom. Smatrao je da promjenom dnevnih navika, odnosno nenasiljem prema vlastitom organizmu, čovjek može ostvariti visoku kulturu življenja te da je to preduvjet nenasilnog suživota ljudi na Zemlji.

Njegova je vizija potaknula važan pomak u promišljanju ljudskoga zdravlja te revolucionarne promjene i nove uvide u medicinu i ozdravljenje. Surađivao je s mnogim vladama, UN-om, WHO-om, UNESCO-om, liječnicima, znanstvenicima, političarima. Dobitnik je brojnih nagrada, a između ostalog i The Peace Abbey Courage Award za izvanredan doprinos na području svjetskog mira, pravde i nenasilja.

"Knjiga mudrosti" dragocjena je zbirka najznačajnijih citata, izvadaka iz njegovih knjiga, članaka i predavanja o življenju, makrobiotici i hrani kao sredstvu za postizanje svjetskog mira.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –