Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gillian Flynn

Mračna mjesta

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Zrinka Budak
  • 06/2015.
  • 384 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666281
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Libby Day bilo je sedam godina kad su joj majka i sestre stradale u ubilačkom pohodu pobjesnjelog sotonista. Jedina je preživjela noćni masakr, a na suđenju je tvrdila da je njezin petnaestogodišnji brat Ben ubojica. Kad ostane bez novca, dvadeset četiri godine poslije prisiljena je na suradnju s Kill Clubom. Članovi te neobične organizacije opsjednuti su davnim ubojstvima, ali pritom uvjereni u Benovu nevinost.

Uz njihovu pomoć Libby počinje potragu za istinom koja će razbuditi stare sablasti i dovesti je do šokantnih otkrića... 

Gillian Flynn je u "Mračnim mjestima" okrznula i raskrinkala malograđansku Ameriku i sva njena uistinu mračna mjesta, a u autoričinoj vještoj naraciji mogu uživati i hrvatski čitatelji zahvaljujući vrlo dobrom prijevodu Zrinke Budak.

Autorica "Oštrih predmeta" i "Nestale", Gillian Flynn ovim je trilerom osigurala je svoje mjesto među najboljim suvremenim piscima ovog žanra. Uspoređuju ga s "Plodovima gnjeva" Johna Steinbecka i "Twin Peaksom" Davida Lyncha, doživio je brojna izdanja diljem svijeta.

Upripremi je i film sa Charlize Theron u glavnoj ulozi.

 

Evociranje života u malom gradu i njegovih disfunkcionalnih stanovnika podjednako je jezivo fascinantno kao i Capoteovo novinarsko prepričavanje pravoga obiteljskog masakra u Hladnokrvnom ubojstvu, na koje i podsjeća po svojoj sablasnosti. Daily Mail 

Kao da ste na jednome mjestu sabrali Smrt u obitelji Jamesa Ageeja, Plodove gnjeva Johna Steinbecka i Twin Peaks Davida Lyncha. Zapravo, teško je zamisliti neku drugu spisateljicu, možda uz iznimku Flannery O’Connor ili Joyce Carol Oates, koja može tako hrabro pisati o nasilju. Berkshire Living

***

Gillian Flynn rođena je 1971. u Kansas Cityju u američkoj saveznoj državi Missouri. Nakon studija novinarstva željela je raditi kao policijska reporterka, no na kraju se ipak posvetila televizijskim kritikama te je 1998. počela pisati za Entertainment Weekly. Njezina prva knjiga "Oštri predmeti" (2006.) postaje bestseler, osvaja nagradu Dagger i nominaciju za nagradu Edgar za najbolji prvijenac te ulazi u izbor BookSensa i Barnes & Noble Discover Awarda. "Mračna mjesta" (2009.) kritičari New Yorkera proglasili su najboljim romanom, Weekend Today najboljim ljetnim štivom, Publishers Weekly knjigom godine, a Chicago Tribune najboljim proznim djelom. Knjiga "Nestala" (2012.) također je izazvala veliku medijsku pozornost i dobila brojna priznanja New York Timesa, Entertainment Weeklyja i People Magazinea te bila u užem izboru za nagradu Edgar, a Amazon i Barnes & Noble proglasili su je knjigom godine. Izdanja njezinih romana objavljena su u tridesetak zemalja.

Na temelju "Nestale" 2014. snimljen je film u režiji Davida Finchera, s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama, dok "Mračna mjesta", sa Charlize Teron u glavnoj ulozi, režira Gilles Paquet-Brenner. Gillian Flynn s obitelji živi u Chicagu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –