Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jo Nesbø (Nesbo)

Sin

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Iva Ušćumlić Gretić
  • 04/2015.
  • 416 str., meki uvez
  • ISBN 9789537213787
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sonny Lofthus je u zatvoru skoro polovicu svog života. Teški je ovisnik o heroinu i ne čini se da ga čeka blistava budućnost. No, među ostalim zatvorenicima je prilično omiljen; dijelom zbog svoje karizme, dijelom jer uvijek uspijeva nabaviti nove zalihe droge.

Nitko pretjerano ne mari za to je li Sonny kriv za ono za što ga terete. Postao je ovisnik nakon što mu se otac ubio, i to zbog optužbi korumpiranog policajca. No, sad se čini da se i Sonny sam našao upleten u mrežu korumpiranog sustava – od zatvorskih čuvara, policije, do odvjetnika.

Svima je dobro to što je on iza rešetaka.

Međutim, kad Sonny dozna istinu o smrti svojeg oca, osmišljava briljantnu strategiju za bijeg iz zatvora, odlučniji nego ikad osvetiti se svima koji su ga godinama držali iza ključa. Istovremeno, Sonny postaje i lovac, ali i lovina...

***

Jo Nesbø norveški je pisac, poznat po seriji romana o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Prvi u seriji je roman "Šišmiš" (1997.) za koji je dobio ugledne nagrade Riverton (1997.) i Stakleni ključ (1998.). Osim romana o Harryju Holeu, izdao je i četiri romana za djecu u seriji o doktoru Proktoru, kao i nekoliko samostalnih romana i zbirki kratkih priča. Osim pisanjem, aktivno se bavi i glazbom. Živi i radi u Oslu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –