Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carl-Johan Vallgren

Dječak iz sjene

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Danilo Brozović
  • 07/2015.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666359
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U ljeto 1970. maleni dječak nestaje sa stanice podzemne željeznice u Stockholmu. Nepoznata žena odvodi ga sa sobom te mu se gubi svaki trag. Nekoliko desetljeća poslije nestaje i dječakov brat, bogati nasljednik Joel Klingberg. Njegova supruga obraća se Dannyju Katzu, muževu prijatelju iz Prevoditeljske škole Oružanih snaga, geniju za jezike ovisničke prošlosti, moleći ga za pomoć.

Katz nevoljko pristane tražiti Joela te ubrzo otkriva da moćna obitelj Klingberg skriva mnoge tajne. A kada ga okrive za ubojstvo koje nije počinio, njegova potraga prerasta u borbu za puko preživljavanje.

"Dječak iz sjene" prvi je roman iz serije noir-trilera Carl-Johana Vallgrena s Dannyjem Katzom kao glavnim likom.

Pakleno neizvjestan, pun zapleta i preokreta te napet do samoga kraja, poziva na putovanje u svijet u kojem ni smrt nije kraj.

Briljantan triler: dobro napisan, promišljeno provokativan, pametan i jezovit. - Dagens Naeringsliv  

Šveđani u svojem najboljem izdanju. Carl-Johan Vallgren uspio je od Dannyja Katza stvoriti dugotrajan i originalan glavni lik. - vildmedkrimi.dk 

Ugodno iznenađenje, impresivni debi u kriminalističkom žanru. Napisan stilom koji po spektakularnosti podsjeća na knjige Larsa Keplera. - Dagens Nyheter  

Carl-Johan Vallgren, švedski pisac i glazbenik, rođen je 1964. u Linköpingu u Švedskoj, a odrastao je u Falkenbergu. Proputovao je Aziju i istočnu Europu, boravio u Španjolskoj i Danskoj te u Berlinu, a danas živi u Stockholmu. Debitirao je 1987. romanom "Nomadi", uslijedile su knjige "Čeznuti" (Längta bort, 1988.), "Žena ptica" (Fågelkvinnan, 1991.), "Priče o snu i javi" (Berättelser om sömn och vaka, 1994.), "Dokument o kockaru Rubashovu" (Dokument rörande Spelaren Rubashov, 1996.), "Za brošuru gospodina Bachmanna" (För herr Bachmanns broschyr, 2000.), "Kunzelmann & Kunzelmann" (2009.) i "Morski čovjek" (Havsmannen, 2012.).

Godine 2002. objavio je roman "Povijest jedne čudesne ljubavi" (Den vidunderliga kärlekens historia) koji je nagrađen uglednom švedskom nagradom August za najbolju beletrističku knjigu godine, Velikom nagradom književnog kluba i Godišnjom nagradom knjižara. Knjiga je u Švedskoj postala bestselerom prodavši se u osamsto tisuća primjeraka, a prevedena je na dvadeset pet jezika. Roman "Dječak iz sjene" (Skuggpojken) objavio je 2013., a njegov nastavak, drugi roman iz serije o Dannyju Katzu, "Svinje" (Svinen) izašao je 2015. Ovu seriju Vallgren u Švedskoj objavljuje pod pseudonimom Lucifer.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Dječak iz sjene - Carl-Johan Vallgren –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –