Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Georges Simenon

Pokojni gospodin Gallet

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Predrag Raos
  • 03/2015.
  • 188 str., meki uvez
  • ISBN 9789537213589
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Trivijalni slučaj sred nesnosne žege, u jednom dobu koje još ne poznaje klimatizaciju. Nekog su sitnog trgovačkog putnika ubili, i onda počinje priča, sve čudnija, sve bizarnija, dok komesar Maigret polako uranja u život jednog neobičnog čovjeka i njegovu tragičnu priču.

Da bi na koncu postupio neprofesionalno, jer još je jednom čovjek bio jači od policajca.

Georges Simenon (Liege, 1903. - Lausanne, 1989.) francusko-belgijski pisac koji je u svoje vrijeme (ostavio je više od 450 romana) bio u središtu književnih sporova. Neki su mu pripisivali veliko umijeće i veličali njegov rad, štoviše svrstavali ga u najznačajnije pripovjedače koji su pisali na francuskom jeziku, dok su drugi njegovo djelo svrstavali u tzv. pučku književnost kojoj su oduzimali svaku vrijednost.

Svjetsku slavu stekao je detektivskim romanima u kojima umjesto akcije dominira dočaravanje atmosfere i psihološka analiza likova. Glavno pitanje koje zaokuplja njegovog detektiva Maigreta nije "tko je ubio", nego "zašto je ubio". Simenon u svojim romanima oslikava najrazličitije sredine, od pariških pločnika do arizonske pustinje, a u tim ambijentima kreću se zanimljivi likovi od kojih svaki nosi pečat svoje društvene pripadnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –