Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roman Simić

A Frame For The Family Lion

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Celia Hawkesworth, Tomislav Kuzmanović, Mima Simić
  • 07/2015.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789533047249
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman Simić’s stories show not only great narrative skill when it comes to dealing with some very demanding narrative models but also exceptional maturity and strength to convincingly record that what is most difficult – the unsaid.

With their elegant style, excellent dialogues and incredibly convincing atmosphere, with their unobtrusive subtext of literary references, sometimes camouflaged to the point of unrecognizability, his stories touch the very essence of human emotions and relations with others.

**

Simić je ovom zbirkom pokazao ne samo veliko pripovjedno umijeće u baratanju nekim vrlo zahtjevnim pripovjednim modelima, nego i iznimnu zrelost i snagu da uvjerljivo zabilježi ono što je najteže – ono prešućeno. Elegantnog stila, odličnih dijaloga i nevjerojatno uvjerljive atmosfere, s nenametljivim, ponekad i do neraspoznatljivosti kamufliranim podtekstom literanih referenci, ova je prozna zbirka, tužna koliko su tužne sve one koje prodiru u samu bit ljudskih emocija i odnosa s drugima, doista zaslužila čistu peticu. Govoriti šutnjom i o njoj, a pri tome graditi odlične priče, doista mogu samo najbolji.

Jagna Pogačnik, Jutarnji list

Roman Simić rođen je 1972. u Zadru. Kao pisac za odrasle dobitnik je Nagrade Jutarnjeg lista za najbolju domaću proznu knjigu ("U što se zaljubljujemo", 2005.), nagrade Ranko Marinković za priču (Te djevojke, 2012.) i nagrade Kiklop za najbolju domaću proznu knjigu ("Nahrani me", 2012.), a knjige su mu prevođene na španjolski, njemački, engleski, poljski, slovenski, rumunjski i makedonski jezik.

S ilustratorom Manuelom Šumbercem za izdavačku kuću Profil sukreirao je hvaljenu slikovnicu "Baba Jaga i Div Zaborav" te serijal o dječaku Juri ("Jura i kuckalo protiv dosade", "Jura i gospođica Zavissst", "Jura i upute za odrastanje" te "Jura i raketa za tužne misli"), za koje su im dodjeljivane nagrade Grigor Vitez i Ovca u kutiji.

"Iva, do Mjeseca i natrag" njegov je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –