Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ernesto Mallo

Argentinac

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 05/2015.
  • 196 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533430171
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Inspektor Lascano uvučen je u sukob između pretendenta na mjesto šefa policije Buenos Airesa i Apostolesa, skupine pokvarenih policajaca koji se bave trgovinom droge i žele preuzeti kontrolu nad gradom. Kada tek imenovani šef policije bude smaknut, Lascano postaje iduća meta. Njegov jedini spas je u bijegu iz zemlje za što mu hitno treba novac...


U romanu "Argentinac", drugom iz serije o inspektoru Lascanu, Ernesto Mallo stvara uvjerljivu sliku Argentine 1980-ihu kojoj generali hunte sada paradiraju na sudu u civilnoj odjeći, tretirani kao obični sitni lopovi, dok žene s trga Plaza de Mayo gledaju kako oni koji su im oteli djecu prolaze nekažnjeni. Ali snaga romana zapravo leži u dirljivom portretu dvojice slomljenih muškaraca, jednog policajca i jednog lopova, čija humanost je neprestano na kušnji. 

 

"Mallo je uspio napisati besprijekornu, nemilosrdnu životnu priču, koja će čitatelju otimati dah, ali je ipak neće moći ispustiti iz ruke.“  

Crime fiction


"Uzbudljivo, šokantno štivo koje potiče na razmišljanje.“

Guardian

 

"Ne nailazi se često na ovakve animalne romane, privlačne brutalnosti i divljeg pogleda na ono što nas okružuje.“

Sergio Torrijos Martínez

 

***

Ernesto Mallo (1948.) argentinski je pisac, novinar, kolumnist i esejist. Ovaj bivši revolucionar i protivnik diktature, svjetski uspjeh postigao je trilogijom o policijskom inspektoru Lascanu (La aguja en el pajar, Delincuente argentino, Los hombres te han hecho mal), po kojoj je u Argentini već snimljen i film.  Prvi roman, "Zločin u židovskoj četvrti", koji je na španjolskom objavljen pod dvojnim naslovom – La aguja en el pajar/Crimen en el barrio del Once – osvojio je nagradu Memorial Silverio Cañada za najbolji prvijenac na Noir festivalu u Gijonu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –