Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
C.J. Sansom

Čarobna kost

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mate Maras
  • 07/2014.
  • 624 str., tvrdi uvez
  • ISBN 978953324998
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ljeto 1545. Engleski kralj Henry VIII zaveo je zemlju u ekonomsku krizu kako bi financirao nastavak rata protiv Francuske, te okuplja englesku flotu u Portsmouthu gdje će dočekati ogromnu francusku flotu koja je na putu prema Engleskoj.

U međuvremenu, kraljica Katarina je zatražila odvjetnika Matthewa Shardlakea da istraži slučaj o "strašnoj" nepravdi koja je počinjena nad mladim štićenikom Suda za skrbništvo.

Shardlake  pruzima ovaj slučaj jer mu daje priliku da istraži i tajanstvenu prošlost njegove prijateljice Ellen koja se već dugi niz godina nalazi u bolnici Bedlam.

Zajedno sa svojim pomoćnikom Barakom, Shardlake putuje prema Portsmouthu, baš u trenutku dok grad postaje ratna zona i priprema se za veliku pomorsku bitku. Pritom pronalazi neke stare prijatelje, kao i neprijatelje koji se nalaze na visokim položajima i mogu postati prijetnja engleskom prijestolju…

 

"Od Umberta Eca nijedan romanopisac povijesnih trilera nije tako savršeno opisao likove i mjesta i obdario ih  takvom inteligencijom i vjerodostojnosti da zasjene vrhunsku pripovijest o dvorskim spletkama, zlodjela i misterij."  

Lancashire Evening Post

 

"Još jedan fascinantan roman vrhunski talentiranog pripovjedača."

London Free Press  

 

***

C. J. Sansom engleski je pisac povijesnih trilera. Njegovi romani omiljeni su diljem svijeta, a posebno serija o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu iz doba Tudora. Nakon romana "Raskol", "Crna vatra", "Kraljevska krv" i "Otkrivenje", ovo je po mnogima najbolji nastavak iz serije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –