Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ernesto Mallo

One koje plaču

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 09/2015.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789533432373
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ono što korumpirani policajci i političari Buenos Airesa nisu uspjeli postići prijetnjama i pokušajem ubojstva, na koncu će uspjeti zahvaljujući birokraciji: eliminirati inspektora Lascana, zvanog Pseto, iz redova policije otjeravši ga u mirovinu. Pseto odlazi iz službe, ali ne i od problema. U njegovom se životu iznenada pojavi zaboravljena rođakinja, milijunašica s neobičnim zahtjevom: želi ući u trag unučici koja je nestala prije nekoliko godina zajedno s majkom koja je pronađena mrtva.

Zadatak će odvesti Lascana u poznato argentinsko ljetovalište Mar del Platu, gdje će uroniti u prljav svijet trgovine ljudima i prostitucije, tog najbesramnijeg oblika ropstva u 21. stoljeću. Razoružan i bez policije koja stoji iza njega, Lascano je osamljenik koji se mora suprotstaviti čvrstoj mreži ubojica, lovaca na naivne maloljetnice, podmićenih političara i pokvarenih policajaca…

"Roman koji se čita bez daha i predaha, roman o velikoj socijalnoj drami i najprofitabilnijem poslu 21. stoljeća."

***

Ernesto Mallo (1948.) argentinski je pisac, novinar, kolumnist i esejist. Ovaj bivši revolucionar i protivnik diktature, svjetski uspjeh postigao je trilogijom o policijskom inspektoru Lascanu (La aguja en el pajar, Delincuente argentino, Los hombres te han hecho mal), po kojoj je u Argentini već snimljen i film. Prvi roman, "Zločin u židovskoj četvrti", koji je na španjolskom objavljen pod dvojnim naslovom – La aguja en el pajar/Crimen en el barrio del Once – osvojio je nagradu Memorial Silverio Canada za najbolji prvijenac na Noir festivalu u Gijonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –