Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arthur Conan Doyle

Pustolovine Sherlocka Holmesa: Krvnik

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mario Jović, Hrvoje Maligec, Dražen Česi
  • 09/2015.
  • 192 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532521726
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sherlock Holmes, najpoznatiji svjetski detektiv, izišao je iz pera sir Artura Conana Doylea, škotskog liječnika i književnika, između 1880. i 1914. godine. Zamišljen je kao majstor prerušavanja i logičkog raščlanjivanja koji se često koristi suvremenim tehnikama forenzičke znanosti i kemijskim analizama…

Ideja je bila toliko snažna i originalna da je inspirirala brojne pisce, filmske i kazališne redatelje te crtače stripova koji već više od stoljeća posvećuju tom liku svoja djela. Zanimljivo je da su još u vrijeme Conana Doylea i drugi autori pisali o detektivu iz maglovitog londonskog Baker Streeta 221b, koje su se uglavnom bavile razdobljem prije nego je Holmes sreo dr. Watsona te postizali veliki uspjeh. Neke od njihovih najboljih priča naći će se i u ovom uzbudljivom svesku.

Sir Arthur Conan Doyle, britanski autor kriminalističkih romana, tvorac je najpoznatijeg detektiva u svjetskoj književnosti - Sherlocka Holmesa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –