Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eric Chaline

50 izuma koji su promijenili povijest

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Dušan Trbojević
  • 09/2015.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530609600
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "50 izuma koji su promijenili povijest" ocrtava razvoj ljudske civilizacije s pomoću strojeva koje je stvorio čovjek. Izumi u njoj opisani su u svom povijesnom i tehnološkom kontekstu od parnog stroja u prvoj industrijskoj revoluciji pa sve do proizvoda koji su revolucionirali načine komunikacije.

Zahvaljujući njima, pomicale su se granice u svim segmentima ljudskog života i mijenjao način života krozpovijest.


Ovaj pregled legendarnih izuma koji su promijenili tijek povijesti ne vraća se unatrag do izuma sjekire ili kotača, nego počinje s godinom 1801., od prve uspješne primjene automatizacije u tkanju, koje je do tada bilo isključivo područje vještih majstora zanata.

Od toga vremena nadalje, za opću dobrobit, ili na štetu mnogih koji su tada bili neposredno ugroženi, strojevi su nastavili svoj nemilosrdni napredak u svim područjima ljudskoga života i kulture.

U posljednja je dva stoljeća iznimno velik napredak postignut na području znanosti i tehnologije. Od prvog Fordovog automobila do prvog IBM-ovog PC računala mehaničke su naprave utjecale na kulturu i promijenile način života. U novije doba njihova se primjena proširila i izvan našeg planeta, sve do najudaljenijih svemirskih prostranstava. Tehnologija se nastavlja razvijati, pa nam strojevi nude sve potpuniji uvid u svemir i naše mjesto u njemu.  

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –