Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Aleksandar Hut Kono

Padajući izbornik

  • Nakladnik: Fraktura
  • 11/2015.
  • 144 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532666755
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedan od najzanimljivijih pjesničkih glasova najmlađe generacije pjesnika Aleksandar Hut Kono već je svojom prvom zbirkom "Nabrajanja" najavio da je riječ o iznimnom pjesniku. Nova zbirka "Padajući izbornik" pokazuje da je riječ o zrelom glasu, pjesnički istančanom, koji itekako dobro poznaje svoje pjesničke prethodnike, i to ne samo hrvatske već i svjetske, ali i pronalazi novi, svježi pristup temama kojima se bavi te, još i više, načinu na koji obrađuje pjesničku građu.


U svojim dugim pjesmama Aleksandar Hut Kono daje drugačiju sliku svijeta. Njegova poezija može se nazvati kozmopolitskom, ali je usto prepuna novog iskustva svijeta u kojem živimo, svježih, drugačijih metafora, ostvaruje se ne radi sebe same, već radi svojih čitatelja.

Hut Kono jedan je od onih zanimljivih pjesničkih glasova koji se rijetko javljaju, jedan od autora koji kroz poeziju izriče ono što se događa oko nas danas vješto spajajući i, što je još važnije, nadograđujući i proširujući pjesničke horizonte svojih suvremenika i neposrednih prethodnika.

Smirenim tonom Hut Kono izvještava nas o bolnim promjenama, o ustreptalom stanju duha koji ne zna kamo krenuti te na taj način daje i pokazuje ono što je moguće izraziti samo pjesmama.

Aleksandar Hut Kono rođen je 1982. u Kairu, a odrastao je u Sjevernoj Africi. Anglist, hispanist i japanolog s diplomom Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hut Kono uz poeziju objavljuje književne kritike, putopise i eseje u vodećim časopisima i medijima u regiji.

Jedan je od osnivača i organizatora međunarodnog pjesničkog festivala 50 Poems for Snow koji se održava od 2012. Godine 2013. Hrvatsko društvo pisaca objavljuje mu zbirku pjesama Nabrajanja, a knjiga je nominirana za književnu nagradu Janko Polić Kamov 2014. Pjesništvo mu je nagrađeno dvjema nagradama: Ulaznica, Zrenjanin(2011.) i Fernando Pessoa Portugalskog veleposlanstva u Zagrebu (2013.), a svojim nastupima Hut Kono uspijeva poeziju približiti čaki nesklonoj publici.

Njegov prvijenac "Nabrajanja kritika" opisuje kao knjigu u posjedu radikalno jednostavnoga glasa koji otkriva zaista velikog pjesnika, erudita i rijetko jetko duhovitu osobu (Nikola Petković, Novi List, 2014.)

Aleksandar Hut Kono živi u Londonu, gdje je na svjetski uglednoj muzičkoj i dramskoj akademiji Guildhall School of Music and Drama magistrirao opernu libretistiku. Autor je dviju opera: Colony Greenland (2015.) i prvi je hrvatski pisac čija je opera praizvedena u Kraljevskoj opernoj kući u Covent Gardenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Aleksandar Hut Kono - Padajući izbornik –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –