Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karen Joy Fowler

Potpuno smo izvan sebe

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Vinko Vego
  • 12/2015.
  • 310 str., meki uvez
  • ISBN 9789531419109
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što biste učinili kad biste saznali da vam je otac iskoristio djetinjstvo za vlastiti eksperiment? Rosemary ne priča mnogo, a o nekim stvarima uopće ne govori. Imala je sestru Fern, svoju uvrnutu drugu polovicu, koja je nestala iz njenog života u okolnostima koje bi ona najradije željela zaboraviti. Prošlo je deset godina i otkako je posljednji put vidjela svoga voljenog starijeg brata Lowella.

Rosemary sad pohađa fakultet i počinje uviđati da ne može krenuti naprijed ako se ne vrati natrag, u vrijeme kad je imala pet godina. Tada su je roditelji poslali baki i djedu, ali je na povratku saznala da joj je sestra Fern nestala…

Priča o tome što nas to čini ljudima. Roman koji svojim sadržajem i stilom ističe parodiju moralnih „obiteljskih“ vrijednosti koje prihvaćamo zdravo za gotovo. Priča je to o brižnim, ali nesavršenim ljudima čije dobre namjere dovode do bolnih posljedica.

Roman "Potpuno smo izvan sebe" šokirao je javnost, ali i oduševio stilom i spisateljskim talentom. Roman je postao velikim hitom s obje strane Atlantika i osvojio, osim srca čitatelja, i nekoliko prestižnih nagrada kao što su nagrada PEN/Faulkner i Kalifornijska književna nagrada. Roman je bio i među finalistima Nagrade Man Booker.

Karen Joy Fowler (1950) postala je slavna napisavši roman "Klub čitatelja Jane Austen" koji je ubrzo postao svjetski hit po kojem je odmah snimljen i uspješni istoimeni film u kojemu su glavne uloge tumačili Emily Blunt i Hugh Dancy. Autorica je šest romana i tri zbirke kratkih priča od kojih su mnoge nagrađivane. Karey Joy Fowler živi u Kaliforniji u Santa Cruzu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Karen Joy Fowler : Potpuno smo izvan sebe –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –