Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miljenko Muršić

Lažni Čakovčanin

  • Nakladnik: Grad Čakovec
  • 10/2015.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789537143367
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Radi se o romanu koji govori o jednom liku koji je čuo Božji glas koji mu je naredio da opiše svoj život. On se pita: 'Zbog čega baš ja?' Na kraju ipak odluči da napiše primljenu zapovijed. Pomalo sumnja da mu se sve to samo prividjelo, no ipak odluči poslušati taj glas, te počinje pisati o svom životu. Međutim, on je vrlo sramežljiv, boji se. Onda se dosjeti da svoj život opiše kao život nekoga drugog, da ga opisuje kroz neki drugi lik.

Bira gdje bi živio, što bio po zanimanju, gdje bi radio, između ostalog ide po hrvatskim gradovima, od Dubrovnika, Šibenika, do Osijeka itd., pa čak odlazi i u Austriju, Sloveniju i Srbiju, u potrazi za tim kamo bi se smjestio i sebe prikazao da tamo živi. Taj glavni lik u kafićima prisluškuje razgovore sa susjednih stolova, razmišlja o tekstovima popularnih pjesama, smišlja aforizme, petlja istovremeno s nekoliko žena. Brblja znancima o svemu što čita, o čemu razmišlja, što mu se događa. Razmišlja da se prikaže i kao Čakovčanin.

A tu zapravo počinje zavrzlama koju je teško ispripovijedati. Jer, kad bi se mogla, onda ne bi trebalo biti romana."

M. Muršić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –