Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kelly Pfeiffer

Superhrana za svaki dan : Brzi i laki recepti puni zdravlja za cijelu obitelj

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Mirta Jurilj
  • 01/2016.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789531418454
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Većina ljudi može nabrojiti nekoliko supernamirnica za koje znaju da bi ih trebali jesti, no ne znaju svi kako da tu hranu iskoriste i uključe u svakodnevnu prehranu.

Knjiga "Superhrana za svaki dan" to čini lakšim. Samo deset hranjivih namirnica koje  poznajete i volite – kvinoja, slanutak, kelj, batat, borovnice, jaja, med, kokosovo ulje, grčki jogurt i orasi – dio su ukusnih svakodnevnih obroka. Kako svaki recept uključuje barem dvije (a često i četiri ili pet) od ovih deset supernamirnica, svojoj ćete obitelji (više ili manje izbirljivoj) s lakoćom ponuditi ukusne obroke za doručak, ručak i večeru.

Ovo su samo neki od ukusnih recepata koje ćete naći u ovoj knjizi: palačinke s bananom i orasima; kajgana s keljom; jutarnji tacosi s kvinojom; sendvič u pecivu sa slanutkom i pestom; mesna štruca s humusom; tjestenina sa sirom i batatom; zeleni smoothie; brownieji s kvinojom; kolačići od sira s borovnicama

Ova vam kuharica pokazuje da (bez mnogo muke) možete ponuditi hranjive namirnice – "superhranu" – u svakom obroku. I to ne neku čudnu, nepoznatu hranu, nego svakodnevnu superhranu koju već poznajete i volite, poput jaja i orašastih plodova. Bilo da stavljate zamrznute divlje borovnice u jutarnji smoothie, slanutak u kekse s komadićima čokolade ili grčki jogurt na riblji taco, svako jelo u sebi može sadržavati snažan nutritivni poticaj i istovremeno imati izvrstan okus.

Kelly Pfeiffer, autorica popularnog bloga Nosh and Nourish (noshandnourish.com), uživa svakodnevno pripremajući zdravu hranu svojoj obitelji. Nakon što je izgubila 23 kg prelaskom na prehranu cjelovitim namirnicama, pokrenula je blog kako bi zdravu prehranu učinila dostupnijom zaposlenim roditeljima. Kellyna je djelatnost predstavljena u časopisima Hugton Post, Fox News Magazine, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Elle, Country Living, Parade i mnogim drugima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –