Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jochen Kelter

Hall ili izum tuđine

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Davor Beganović
  • 03/2016.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532666991
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gonjen neodoljivom potrebom da konačno završi svoju pripovijest, sredovječni pisac Hall kreće trajektom iz Ancone prema Patrasu. Dok luta grčkim zaseocima pokušavajući prionuti na posao, muče ga uspomene na ženu koju je volio, rat u bivšoj Jugoslaviji tijekom kojeg je nehotice bio upleten u šverc oružja i prijatelje u Sarajevu koje je iznevjerio. Unatoč tome njegova priča kreće s mrtve točke, a u njoj dočarava život venecijanske glazbenice i Cavallijeve učenice Mariane, koja je za umjetnost spremna žrtvovati sve, pa čak i sreću svoje djece.

U svojem romanu "Hall ili izum tuđine" Jochen Kelter vodi dvije paralelne priče, obje dinamične i posvećene ljudima kojima umjetnost postaje utočište od stvarnosti. Kelterova atmosfera toliko je živa da njegovo putovanje kroz vrijeme gotovo ostavlja bez daha, a četiri se stoljeća odvrte u tren oka. 

 

U svojem romanu "Hall ili izum tuđine" Jochen Kelter slijedi tragove cijene koju netko mora platiti ako želi dokraja proživjeti svoju strast. U toj se konstrukciji jedva sputana punoća materijala obuzdava gustoćom jezika i čestim promjenama perspektive.

— Fredi Lerch, WAZ

Jochen Kelter (Köln, 1946.) studirao je romanistiku i germa­nistiku u Njemačkoj i Francuskoj. Predavao je u Njemačkoj i Švicarskoj, kamo se preselio 1969. Od 1978. do 2015. objavio je trinaest zbirki poezije, od kojih su najnovije "Hier nicht, wo alles herrscht", 2014., i "Möwen von Sultanahmet", 2015. Dvojezično izdanje njegovih pjesama "Nächstes Jahr in Sarajevo / Dogodine u Sarajevu" objavljeno je 2015.

Uz poeziju autor je pripovjedaka, romana i eseja. Usto je prevodio s engleskog, francuskog i talijanskog. Od 1983. do 2003. bio je predsjednik European Writer’s Congressa, federacije europskih saveza pisaca, od 1992. do 2002. Suisseculture, a od 2002. do 2010. švicarskog društva za zaštitu autorskih prava, književnost i likovne umjetnosti ProLitteris.

Član je njemačkog PEN-a te dobit­nik brojnih nagrada i odlikovanja. Nakon dvadeset godina provedenih u Parizu, od 2014. živi na južnoj švicarskoj obali Bodenskoga jezera.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Jochen Kelter - Hall ili izum tuđine –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –