Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roberto Calasso

Svadba Kadma i Harmonije

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Tanja Čale
  • 05/2016.
  • 456 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861037
  • Cijena: 149.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Da su mnogi suvremeni romani, pa i onaj najpoznatiji, oblikovani na matrici grčko-rimske mitologije nije ništa neobično, ali način na koji je Roberto Callaso u "Svadbi Kadma i Harmonije" preoblikovao klasičnu mitologiju poseban je. Širokog raspona poput olimpskih bogova koje opisuje, Calasso se bez napora kreće između legendi i djela pjesnika i pisaca poput Homera, Ovidija i Sofokla koji su dali svoje viđenje mitova.

Ne znam je li Roberto Calasso genij, ali znam da je Svadba Kadma i Harmonije djelo čijem savršenstvu nema premca. — Gore Vidal

Ova će se knjiga čitati i prečitavati ne kao studija, nego kao izvanredna priča o izvorima samosvijesti Zapada. — Simon Schama

Roberto Calasso, rođen 1941. u Firenci, talijanski je pisac i nakladnik. Od samog osnutka 1962. radi za Adelphi Edizioni, a 1999. godine postao je i predsjednik te milanske izdavačke kuće. Nakon uspješne karijere u izdavaštvu, svrstao se među vodeće talijanske intelektualce. "Svadba Kadma i Harmonije" (1988.) druga je knjiga ciklusa djela koje je teško žanrovski svrstati, a uključuje naslove "La rovina di Kasch" (o Talleyrandu . . . i svemu ostalome, 1983.), "Ka" (o hinduskoj mitologiji, 1996.), "K." (o Franzu Kafki, 2002.), "Tiepolova ružičasta" (o slikaru Giambattisti Tiepolu, 2006.), "La Folie Baudelaire" (o francuskim umjetnicima druge polovice 19. st., 2008.) i zasad posljednji naslov "L’ardore" (o vedskoj filozofiji, 2010.). Usto, Calasso je autor romana "L’impuro folle" (1974.) te četiriju zbirka eseja: "I quarantanove gradini" (1991.), "La letteratura e gli dèi" (2001.), "La follia che viene dalle Ninfe" (2005.), i "Cento lettere a uno sconosciuto" (2003.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –