Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saskia de Coster

Mi i ja

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 05/2016.
  • 372 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591316
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Mi i ja" dinamična je i dramom nabijena obiteljska priča tijesno premrežena ljubavlju, istinom, lažima i ambicijama. Vandersandenove, pripadnike srednjestaleške flamanske klase, upoznajemo ulaskom u njihovu velebnu vilu na vrhu brda, ali kako vrijeme odmiče oni nam se, svatko ponaosob, otkrivaju oblikovani osobnim preferencijama odnosno devijacijama.

Mieke je bolesno pedantna kućanica aristokratskog podrijetla, osobito posvećena svojim skupocjenim sagovima, koja usto pokušava kontrolirati sve u svojoj okolini. Njezin muž Stefaan, pasionirani poklonik Boba Dylana, menadžer je u velikoj farmaceutskoj kompaniji sa skandalom koji uporno i revno zataškava. Njihova jedinica Sarah, pritisnuta snažnom majčinom paskom, bori se za svoje mjesto pod suncem i otkrivanje vlastita identiteta.

Međutim, pod gustim naslagama prošlosti krije se prokletstvo koje prijeti Sari. Hoće li mu se uspjeti othrvati neizvjesno je do samog kraja.

De Coster ispisuje snažnu kritiku belgijskog društva nijansirajući svoje protagoniste u pamtljive premda ne uvijek i dopadljive likove. "Mi i ja" psihološka je drama koja razotkriva složenost obiteljskih veza.

Saskia de Coster (1976.) mlada je i zapažena belgijska vizualna umjetnica, književnica i dramatičarka, koja se redovito i rado odaziva na sudjelovanje u televizijskim debatama. Studirala je germanske jezike na Katoličkom sveučilištu Leuven, a na istome je sveučilištu diplomirala književnost 1998. godine. Dosad je objavila sedam romana: "Vrije val" (2002.), "Jeuk" (2004.), "Eeuwige roem" (2006.), "Held" (2007.), "Dit is van mij" (2009.), "Mi i ja" (2013.) i "Noćni roditelji" (2018). Njezin je roman "Held" nominiran za knjževne nagrade BNG i AKO, a dva su joj romana, "Dit is van mij" i "Mi i ja", nominirani za AKO i The Golden Owl. Za roman "Mi i ja" 2014. je godine dobila nagradu Cutting Edge te nagradu Opijz Literatuurprij. O njezinu je književnom radu često rečeno da piše „s neopisivim guštom“ i da svoje priče, a i osebujne likove, uvijek začinja čvrstom dozom britkog humora. Živi i radi u Belgiji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Mi i ja - Saskia de Coster –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –