Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrija Škare

Slušaj me

  • Nakladnik: Durieux
  • 05/2016.
  • 209 str., meki uvez
  • ISBN 9789531884327
  • Cijena: 94.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Zaljubljenik u pop glazbu i književnost Andrija Škare iskoristio je njihovo sjecište pišući kolumne o pjesmama koje tematiziraju književnost. Autor u svakoj kolumni glatko briše granicu između "visokog" i zabavljačkog sadržaja i kreira novu razinu analize na kojoj će nam podariti nov način gledanja i na pop kulturu i na kanonsku književnost.

Škare pokazuje što pop pjesme dobivaju od književnosti, a koji se novi slojevi tumačenja otkrivaju u književnim djelima pomoću pop pjesama koje se na njih referiraju. Svaka njegova kolumna je pak zasebno djelo nastalo hibridnim spajanjem naoko disparatnih elemenata.

Andrija Škare rođen je 1981. u Zagrebu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Radi kao scenarist, novinar i voditelj na Hrvatskoj televiziji u svojstvu stalnog vanjskog suradnika. Piše za magazin Globus, za portale booksa.hr i potlista.com, organizira koncerte, književne večeri i soareje opće prakse. Prozu je objavljivao u brojnim časopisima u zemlji i regiji, u Vijencu, Zarezu, Fantomu slobode, Knjigomatu, Temi, Severnom Bunkeru, Večernjem listu, Ka/osu, Fokusu, Novoj riječi, u Ekran pričama, na Trećem programu Hrvatskog radija i još ponegdje. Jedan je od osnivača književnog pokreta eventualizam pa je s četiri priče zastupljen i u knjizi "Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor" (Celeber, Zagreb, 2006.). Objavio je knjigu beletrističko-publicističkih zapisa o zagrebačkim kavanama i kafićima, "S više mlijeka, molim" (Celeber, Zagreb, 2008.) te zbirku priča "Život svijeta koji će doći" (CeKaPe, Zagreb, 2014.) Živi i radi u Zagrebu. Voli muziku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –