Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nathalie Belhassen

Gospođica Škarica

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Laila Šprajc
  • Ilustracije: Naomi Shapira
  • 12/2015.
  • 34 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012082
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Gospođica Škarica živi lijepo u svom papirnatom svijetu i ima sve što poželi. Ako ipak poželi još nešto, začas to i ostvari. No usprkos tome, nešto joj nedostaje. Nešto važno, nešto što se ne može ničim nadomjestiti. Ovom maštovitom pričom Nathalie Belhassen i Naomi Shapira vode nas do jedne od temeljnih životnih istina, a to je da nikakva materijalna dobra ne mogu ublažiti nepodnošljivu težinu usamljenosti. Što god imali, vrijedi više ako to imamo s kime podijeliti.

I sam škarorez, kojim se služe i spretna junakinja priče i ilustratorica, nudi svoj djelić mudrosti. Kako kaže Naomi Shapira, netaknut papir ne vrijedi mnogo. On stvara sliku tek kad nešto gubi, kad daje dijelove sebe, u igri onog što jest i onog čega nema. Tek tada njegova vrijednost raste.

Za ilustracije ove knjige Naomi Shapira uvrštena je na Časnu listu IBBY-a 2012. godine.

Nathalie Belhassen rođena je 1983. g. u mjestu Kfar-Saba, blizu Tel Aviva, u Izraelu. Diplomirala je biologiju i književnost, a na sveučilištu u Tel Avivu magistrirala je iz područja književnosti. Pisanje je od djetinjstva smatrala svojim pozivom. Njena knjiga Gospođica Škarica dobila je preporuku izraelskog Ministarstva prosvjete za knjigu godine 2013.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –