Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elisabeth Kuebler-Ross David Kessler

Pouke života : Kako nas naša smrtnost može poučiti životu i življenju

  • Nakladnik: Planetopija
  • 07/2016.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789532577324
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Je li ovo zaista život kakav želim živjeti? Svatko od nas u nekom trenutku postavlja ovo pitanje. Tragedija nije u tome da je život kratak, nego da često ne vidimo ono što je uistinu važno.

Kad biste znali da vam preostaje još samo nekoliko dana života, kako biste ih proživjeli? Elisabeth Kübler-Ross i David Kessler vode nas kroz pouke koje trebamo naučiti kako bismo mogli živjeti život u svoj njegovoj punini. Oboje su dotaknuli sam rub života stotinama puta s onima koji su umrli i s onima koji su preživjeli. U svom radu i kao terapeuti intenzivno su se posvetili radu s umirućima i istraživanju smrti i umiranja.

"Pouke života" suočavaju se s izazovima života, od ljubavi i sreće, do tuge, krivnje i straha, otkrivajući istinu o našim strahovima, nadama, odnosima i, iznad svega, o veličini toga tko mi uistinu jesmo.

 

***

Elisabeth Kübler-Ross (1926. – 2004.), utorica je nekoliko bestselera, psihijatrica i novinarka, kroz svoj je revolucionarni rad i knjige promijenila način skrbi za umiruće. Zaintrigirana i zatečena neadekvatnim tretmanom umirućih, shvatila je da se u medicinskom školskom kurikulumu uopće ne podučava o smrti i umiranju pa je sama započela pionirski rad na univerzitetima gdje je predavala.

Njezin rad i istraživanje rezultiralo je revolucionarnom knjigom "On Death and Dying" (O smrti i umiranju; 1969.) u kojoj opisuje, danas općeprihvaćen, koncept pet stadija kroz koje prolazi većina pacijenata oboljela od neizlječivih bolesti: poricanje, ljutnja, pregovaranje, depresija i prihvaćanje. Tijekom života napisala je više od dvadeset knjiga o smrti i povezanim temama. Uvrštena je u National Women’s Hall of Fame 2007. godine.

 

David Kessler jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za iscjeljivanje i gubitak. Svoje iskustvo s tisućama ljudi na rubu života i smrti pretočio je u pet svjetskih uspješnica od kojih je vjerojatno najpoznatija prva "The Needs of the Dying" (Prava umirućih), možda najvažnija knjiga o hospicijskom iskustvu koju je pohvalila i Majka Tereza, te dvije knjige koje je napisao s legendarnom Elisabeth Kübler-Ross: "Pouke života" i "On Grief and Grieving" (O žalosti i žalovanju).

Najnovija mu je knjiga "You Can Heal Your Heart: Finding Peace After Breakup, Divorce or Death" (Možete iscijeliti svoje srce: Pronalaženje mira nakon raskida, razvoda ili smrti) s Louise Hay. Njegov su rad predstavili CNN, NBC, Fox, Dr Oz, a suradnik je portala Oprah.com i Sharecare.com dr. Oza, televizijskog programa Anderson Cooper 360⁰ i The Huffington Posta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –