Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Giorgio Pressburger

U carstvu sjena

  • Nakladnik: Meandarmedia
  • Prijevod: Dean Trdak
  • 09/2016.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789533341316
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ostavši sam na svijetu, protagonist ove knjige obraća se gatari kako bi stupio u kontakt sa svojim mrtvim ocem i bratom, no gatara mu na prijevaru oduzima sve što je imao. Nakon pet godina napornog rada ponovno si uspijeva osigurati doličan život, a 11. kolovoza 1999, ponovno utučen i sam, prisustvuje posljednjoj pomrčini sunca tisućljeća.

Ovaj put, međutim, za pomoć se obraća Sigmundu Freudu, započevši s njime putovanje kroz sve što mu je uzrokovalo bol. U njegovoj svijesti dvadeseto stoljeće poprima oblik danteovskog pakla koji nastanjuju zatočeni, mučeni, ubijeni ili oni prisiljeni na samoubojstvo: velike i male ličnosti dvadesetoga stoljeća koje mu otkrivaju tajnu svoje patnje i smrti. No, uz patnju, na površinu izranjaju i njihove strasti, ideali i ljubavi. Protagonist tako polako kreće na put izliječenja, da bi se tijekom posljednje seanse napokon susreo sa svojim najdražima: ocem, bratom i djedom, koji se pojavljuju na svjetlu sunca koje se rađa.

Giorgio Pressburger, rođen u Budimpešti 1937, autor je više knjiga, među kojima valja izdvojiti: "O vjeri" ( Sulla fede, Einaudi, 2004), "Münchenski sat" (L'orologio di Monaco, Einaudi, 2003), "Zeleni slon" (L'elefante verde, Einaudi, 2002). Zajedno s bratom Nicolom napisao je "Priče iz Osmog okruga" (Storia dell'ottavo distretto, Einaudi, 2001). Autor je i dramskih tekstova, među kojima valja izdvojiti "Utakmicu" (La partita), za koju je dobio Nagradu Pirandello, te "Tri majke" (Le tre madri), za koji je dobio Nagradu Flaiano. Kazališni je i filmski redatelj te suradnik vodećih talijanskih dnevnih listova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –