Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Luca Đurišić

Babina traversa

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 04/2016.
  • 68 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767408
  • Cijena: 11.15 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zbirka tekstova Luce Đurišić, tete u konavoskim dječjim vrtićima u kojima je i iz kojih je ljubavlju dočekivala i ispraćala brojne generacije mališana, sugerira teme kojima se bavi: nostalgiju za vremenom djetinjstva, mirisom obitelji i vrednotama koje su stari poštivajući običaje, tradiciju i život zavičaja prenosili svojim nasljednicima.


"Babina traversa" je neki moj uži izbor tekstova koje sam pisala kroz period od 30 godina. U nju sam uvrstila pjesme i igrokaze koji mogu poslužiti u radu s djecom predškolskog i školskog uzrasta. Knjiga je dijelom pisana u dijalektu, a dijelom na standardnom hrvatskom jeziku, tako da je iskoristiva i u ostalim područjima Hrvatske. Većina radova je nastala ili kao nedostatak pedagoških sadržaja u postojećoj literaturi ili kao želja za mojim osobnim prikazom neke teme.

Preferiram teme vezane za očuvanje baštine, podizanje stjecanja znanja uvijek za jedan skalin više, za učenje kroz radost izazivajući lijepe doživljaje mile djeci (doručak u travi, objed na taraci, izlet na neko interesantno odredište, igre riječima, igre tijelom, igre...). Isto tako nastojim približiti i neke teme koje nisu radosne: starost, bolest, poteškoće, usamljenost i potaknuti empatiju za razne ljudske potrebe na djeci razumljiv i prihvatljiv način koji im neće opteretiti duše već ih obogatiti pozitivnim pristupom prema potrebnima." (L.Đ.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –