Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adriana Altaras

Dojča : Ispovijest jedne židovske majke

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Branka Grubić
  • 09/2016.
  • 235 str., meki uvez
  • ISBN 9789531419277
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

David bi volio biti Izraelac. Oca, koji je Nijemac, zadirkuje obraćajući mu se s “Ej, Dojča”, što dovodi do neviđenih obiteljskih skandala u kojima, ponekad, ureduje i policija. Doista nije lako biti Nijemac, priznaje Adriana Altaras, osobito ne u židovskoj obitelji.

Uzbudljivo, šaljivo i s mnogo ljubavi, autorica u svojoj drugoj knjizi "Dojča" pripovijeda o burnim događajima u drugom i trećem naraštaju Židova koji su preživjeli Holokaust. O mlađem sinu koji voli mini-golf i crkve i misli da su ga po rođenju zamijenili u bolnici. O starijem, koji traži identitet negdje između “Obitelji Soprano” i “Obećane zemlje”. O rođendanima pokraj Zida plača i ljetovanjima u klubovima gdje se raspravlja o obrezivanju. O tragikomičnim sukobima identiteta i vjere, o neuobičajenim komemoracijama, o preranim rastancima i o snazi sjećanja. I ne samo to: cijela obitelj dolazi do riječi. Višeglasni portret židovsko-njemačke sadašnjosti i knjiga o obitelji sa svim njezinim dobrim i lošim stranama.

Na stranicama ovog zanosnog i zabavnog obiteljskog albuma krije se iskrena rasprava o tome kako se danas može ostvariti suživot kako u privatnim stanovima tako i u nacionalnim državama. Die Welt

Adriana Altaras rođena je 1960. godine u Zagrebu, od 1964. živjela je u Italiji, poslije u Njemačkoj. Studirala je glumu u Berlinu i New Yorku, glumila na filmu i televiziji, a od devedesetih godina prošlog stoljeća postavlja na scenu kazališne predstave i opere. Primila je brojna odlikovanja, između ostalih Saveznu filmsku nagradu, kazališnu nagradu pokrajine Nordrhein-Westfalen te Srebrnog medvjeda za glumu. Godine 2012. objavila je roman "Titove naočale" koji je postao bestseler, a 2016. roman "Dojča". Adriana Altaras živi s obitelji u Berlinu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –