Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomislav Zagoda

Krizni put Gustava S.

  • Nakladnik: Znanje
  • 08/2016.
  • 184 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533433929
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iza naslova "Krizni put Gustava S." krije se duhoviti dnevnik jednog zagrebačkog maturanta koji muku muči sa svojom zelenookom djevojkom Bugom Toplak. Ona je ekološka amazonka koja želi spasiti svijet, a on želi samo jednu stvar: prijeći Mažino-liniju, kako naziva gumicu na njezinim gaćicama.

Ona prosvjeduje protiv krupnog kapitala i svake nepravde, a on piše debeo hrvatski roman, razmišlja o svrsi umjetnosti, a u slobodno vrijeme popravlja prastari renolček u radionici luckastog Tomice Habeka koji se razbacuje pričama o svojim seksualnim vratolomijama. No, ona upoznaje Ernesta, zgodnog vegetarijanca valovite kose, a on skrivene čari neugledne knjižničarke Bibe.

U čemu je onda tajna veza između te gorljive aktivistice i mladog umjetnika? Može li takav esteta završiti kao anarhist koji noću ispisuje grafite po HNK?

Može. Zašto?

Tomislav Zagoda suvremeni je hrvatski pisac i slikar. Rođen je 1970. godine u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnika u klasi profesora Gjure Sedera i doktorirao književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (mentor Zvonko Kovač). 

Do sada je objavio zbirku humoreski "Nek bude kaos" i dva nastavka iz dnevničkog serijala o luckastom tinejdžeru Gustavu S. ("Balada o Buginim gaćicama" i "Krizni put Gustava S."). Dobitnik je Nagrade Grigor Vitez za roman "Balada o Buginim gaćicama" i Nagrade Anto Gardaš za roman "Škola na rubu pameti". Pod pseudonimom Bartol Fuchs započeo je pisati kriminalistički serijal Lujzijana čija je radnja smještena u Gorskom kotaru. Prvi je naslov "Žabarska noć" objavljen 2016. godine, a 2018. je objavljen i drugi nastavak "Zelena tinta". Roman "Ernestove djevice" objavljuje 2019. "Život u banani" (2021.) je njegov drugi roman za odrasle. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –