Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Virginie Despentes

Vernon Suboteks 1

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Ita Kovač
  • 10/2016.
  • 264 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320441
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vernon Suboteks ostarjeli je DJ koji se baš i nije prilagodio promjenama na tržištu: trgovinu pločama morao je zatvoriti zbog pada prodaje, preostalu robu nudi putem interneta, ali zapravo nema od čega živjeti. Preostao mu je samo jedan pravi prijatelj, karizmatični Alex Bleach, poznati pjevač kojem se uvijek može obratiti kad mu ponestane love.

Nažalost, posljednja osoba koja mu pomaže platiti račune umire od predoziranja pa Vernon ostaje bez ikakvih prihoda. Uskoro je izbačen iz svog unajmljenoga stana s tek jednom torbom u kojoj je sadržan sav njegov život.


Svojom generacijom nisam razočarana, već rastužena. Uhvaćeni smo kao zečevi pred svjetlima automobila. Bespomoćni smo. Poput kule od pijeska, sve se raspalo bez da smo bili u mogućnosti to analizirati. Bili smo vatra od slame.

(Virginie Despentes)


Iz strane kritike:

Vernon Suboteks veličanstvena je freska sadašnjice. Nismo sumnjali u to da ga Despentes može napisati, ali nitko nije očekivao da će to učiniti s toliko otmjenosti. - Frédéric Beigbeder, Le Figaro

Despentes je najbolja kad opisuje bivše pornografske zvijezde, transseksualce, kvartovske njuške, zavidnu vulgarnost filmskih i televizijskih ljudi. - Libération

Slikarsko platno generacija i priča o izgubljenom svijetu vinila – ovaj roman raznosi nevjerojatnom narativnom strukturom i iznimnom fluidnošću pripovijednja. - Lire

Ultraprecizan roman, napet, gust, u formi punokrvnoga krimića. Nevjerojatna kartografija suvremenoga francuskog društva. - Les Inrockuptibles

Virginie Despentes (1969.) nagrađivana je spisateljica i redateljica, i ugledna francuska feministica i kritičarka kulture. Korežirala je filmske adaptacije svojih romana, kontroverznog Baise-Moi i Bye Bye Blondie, a napisala je i scenarij za filmsku adaptaciju vlastita višestruko nagrađenog romana "Les Jolies Choses", u kojem glumi Marion Cotillard.

U nizu dodijeljenih književnih nagrada ističu se prestižna Nagrada Renaudot 2010. za roman "Apocalypse bébé", ali i četiri nagrade koje je 2015. Osvojio prvi dio romaneskne trilogije "Vernon Suboteks": Nagrada Anaïs-Nin, Nagrada Landerneau, Nagrada Roman-News i Nagrada La Coupole. Od 2016. do 2020. godine bila je članica  Akademije Goncourt.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –