Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alzheimerova bolest i druge demencije : Rano otkrivanje i zaštita zdravlja

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Urednik: Spomenka Tomek-Roksandić, Ninoslav Mimica, Marija Kušan Jukić
  • 07/2016.
  • 304 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531767675
  • Cijena: 36.23 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Alzheimerova bolest i druge demencije – rano otkrivanje i zaštita zdravlja" prva je knjiga ove tematike u Hrvatskoj, sadržajno strukturirana kroz interdisciplinarnu gerontološku istraživačku djelatnost kojom se eminentni stručnjaci i znanstvenici, koautori različitih specijalističkih struka, bave zaštitom zdravlja starijih osoba.

Sveučilišni nastavni tekst o Alzheimerovoj bolesti, kakav je nedostajao u dosadašnjoj hrvatskoj obveznoj edukacijskoj sveučilišnoj literaturi, znatno će pridonijeti razvoju gerontologije i gerijatrije, poglavito psihogerijatrije i specijalističkom usavršavanju liječnika opće/obiteljske medicine. Bitan je kao konstrukcijska podloga u izradbi zdravstvenih programa i gerontološko-javnozdravstvenih normi i algoritama, kao i programa geroprofilaktičnih mjera u nastanku i ranome prepoznavanju Alzheimerove bolesti te u promicanju aktivnoga zdravog starenja (pravilne prehrane za psihogerijatrijske bolesnike i oboljele od Alzheimerove bolesti, primjerene gerijatrijske zdravstvene njege, stalne tjelesne i psihičke aktivnosti psihogerijatrijskih bolesnika, promicanju i osiguranju socijalne integracije, smanjenju socijalnih nejednakosti pri ostvarivanju prava iz zdravstvene i socijalne skrbi te u smanjenju zdravstveno-socijalnih čimbenika rizika nastanka bolesnog starenja).

Hrvatska i europska gerontološko-javnozdravstvena istraživanja potvrdila su kako je zaštita zdravlja starijih osoba, kao i psihogerijatrijskih bolesnika, onoliko učinkovita koliko je implementirana stalna edukacija iz gerontologije i gerijatrije te psihogerijatrije, a nju upravo osigurava izradba sveučilišnoga nastavnog teksta, prvoga priručnika u Hrvatskoj – Alzheimerova bolest i druge demencije – rano otkrivanje i zaštita zdravlja.


Priručnik je usmjeren na edukaciju i stalnu doedukaciju stručnjaka različitih specijalističkih struka koji se bave ili će se baviti zaštitom zdravlja gerijatrijskog i psihogerijatrijskog bolesnika s Alzheimerovom bolešću, a uključuje: studente medicine, poslijediplomante iz gerijatrije, psihijatrije, javnoga zdravstva, epidemiologije, gerontologije, specijaliste opće/obiteljske medicine, gerijatre, psihogerijatre, psihologe, neurologe, gerijatrijske medicinske sestre, socijalne radnike, fizioterapeute, gerontološke nutricioniste, gerontostomatologe, gerontokineziologe do gerontomenadžera i pravnika u zaštiti zdravlja starijih osoba. 

Zaštita zdravlja starijih osoba glavni je pokazatelj napretka ili propusta u zaštiti zdravlja cjelokupnog pučanstva. Najmodernija znanstvena disciplina – gerontologija, kao i najprestižnija medicinska specijalizacija, prema UEMS-u, gerijatrija, dokazuju kako sustav obrazovanja mora odgovoriti na aktualno interesno tržište razvoja novih specijalističkih interdisciplinarnih gerontoloških profesija, koje treba pratiti sveučilišna nastavna literatura, a što je i bio poticaj za nastanak ovog priručnika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –