Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dave Eggers

Hologram za kralja

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Ivana Jandras Szekeres
  • 11/2016.
  • 288 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861495
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Bili jednom jedan kralj i grad što niče iz pustinje u Saudijskoj Arabiji, daleko od Amerike izmrcvarene recesijom. Alan Clay, poslovnjak zaglibio u teškoće, pokušat će pred saudijskim kraljem održati hologramsku prezentaciju i tvrtki Reliant osigurati unosan ugovor. To mu je posljednja prilika da spriječi ovrhu koja mu prijeti u domovini, plati kćeri školarinu za studij i da napokon učini nešto spomena vrijedno.

U šator razapet na rubu pustinje i nepostojećeg grada kralj bi trebao stići već danas, ili sutra, možda prekosutra; kralj ne otkriva svoje namjere da se informacija ne bi dočepali njegovi neprijatelji. Alanu i ekipi iz Relianta ne preostaje ništa drugo nego da čekaju i osluškuju kraljev dolazak...


"Roman na bilu sadašnjice što s istančanom ravnotežom ironije, suosjećanja i crnog humora propituje sve veću cijenu najobičnijeg preživljavanja. Knjiga koja slama srce, baš poput svjetske ekonomije koju tako lijepo i surovo prikazuje."

- National Book Awards, obrazloženje nominacije


"Prikaz propasti američkog srednjeg staleža po apsurdu i očaju blizak Beckettu."

- Najbolje knjige godine po izboru The New York Timesa


"Nadasve čitka parabola o ulozi Amerike u globalnoj ekonomiji, a ujedno nezaboravna, potresna ljudska priča."

- The New York Times Book Review


"Hologram za kralja iznimno je postignuće u Eggersovoj ionako dojmljivoj karijeri i roman koji treba pročitati."

- San Francisco Chronicle

Dave Eggers odrastao je u okolici Chicaga, a studij je završio na Sveučilištu Illinois. Utemeljitelj je McSweeney’sa, nezavisne izdavačke kuće u San Franciscu koja izdaje knjige, tromjesečnik za suvremenu književnost McSweeney’s Quarterly Concern i mjesečnik The Believer. McSweeney’s objavljuje Glas svjedoka, neprofitnu biblioteku koja uz pomoć usmene predaje rasvjetljava povrede ljudskih prava širom svijeta.

Godine 2002. bio je suosnivač 826 Valencije, neprofitnog centra za poučavanje mladih pisaca u Mission Districtu u San Franciscu. Otad su takvi centri osnovani u još sedam američkih gradova pod okriljem organizacije 826 National. Srodni su centri otvoreni i u Dublinu, Londonu, Kopenhagenu, Stockholmu, Birminghamu u Alabami i drugdje.

Njegova su djela nominirana za Državnu književnu nagradu. Nagradu Pulitzer i Državnu nagradu kritike. Dobitnik je Daytonske nagrade za mirotvornu književnost, francuske Nagrade Medicis, njemačke Nagrade Albatross, Državne nagrade za časopis i Američke književne nagrade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –