Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Åsa Larsson

Prolivena krv

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Zvezdana Pilepić
  • 11/2016.
  • 372 str., meki uvez
  • ISBN 9789533039688
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Prolivena krv" druga je knjiga iz serije u kojoj je glavni lik odvjetnica Rebecka Martinsson. Radnja romana započinje dvije godine nakon krvavog obračuna u kojem se Rebecka našla u Sunčevoj oluji. Ona je još uvijek traumatizirana tim događajima, živi u osami, potpuno odvojena od stvarnoga svijeta. No, kada njezin kolega odlazi poslovno u Kirunu, ona mu se pridružuje i igrom slučaja bude uvučena u još jedno ubojstvo koje se dogodilo tri mjeseca prije, kada je na noć prije Ivanja na vrlo okrutan način ubijena lokalna svećenica Mildred Nilsson. Mildred je bila izuzetna osoba, prava feministkinja i borac protiv svake vrste nepravde, pa je stoga imala i mnogo neprijatelja.

"Prolivena krv" napeta je i intrigantna priča s vrlo zanimljivim likovima među kojima se našla i vučica Žute Noge, a da bi je zaštitila, Mildred nije bila spremna na kompromise.


Romani Åse Larsson uzbudljivi su i napeti, no njezin istinski dar počiva u sposobnosti da duboko ponire u psihu svojih junaka, analizirajući što ih potiče da čine dobro ili zlo. - Publishers Weekly

Virtuozno dočarana mračna atmosfera u ruralnoj Švedskoj na vrhuncu ljeta, kad bijele noći ne uspijevaju ljude odvratiti od mračnih djela. - Svenska Dagbladet

Švedska autorica Åsa Larsson je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih spisateljica u Skandinaviji ali i diljem Europe. Za svoj prvi roman, “Sunčeva oluja” napisan 2003. godine osvojila je nagradu Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana za najbolju debitantsku knjigu te ušla u uži izbor za međunarodnu nagradu Duncan Lawrie International Dagger Award. Dosad je napisala pet romana s glavnom junakinjom Rebeckom Martinsson – radoholičarskom odvjetnicom u štokholmskoj odvjetničkoj firmi – a drugi roman iz te serije (“Det blod som spillits” / “Prolivena krv”) pritom je, jednako kao i peti roman (“Till offer åt Molok” / “Drugi smrtni grijeh”) od strane Akademije švedskih pisaca kriminalističkih romana proglašen najboljim kriminalističkim romanom godine. ”Drugi smrtni grijeh” također je 2013. nominiran za prestižnu međunarodnu nagradu Glass Key Award.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –