Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Foenkinos

Charlotte

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Marija Paprašarovski
  • 11/2016.
  • 238 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861556
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Novi roman Davida Foenkinosa, autora proslavljene "Delikatnosti", govori o životnoj priči Njemice i Židovke Charlotte Salomon, umjetnice koja je svoj život skončala u Auschwitzu 1943., u dvadeset šestoj godini, dok je bila u drugom stanju.

Nakon djetinjstva obilježena obiteljskom tragedijom u Berlinu, Charlotte nacisti postupno isključuju iz svih područja njemačkog društva 1930-ih. Proživljava strasnu prvu ljubav prije nego što je prisiljena sve napustiti da bi pobjegla u Francusku. U izgnanstvu započinje raditi na autobiografskom slikarskom opusu koji oduševljava modernim izrazom. Svjesna da je i ondje u opasnosti, crteže predaje svom liječniku povjerivši mu: "Ovo je cijeli moj život."

Impresivan portret jedne neobične žene i prikaz njezine tragične sudbine, ovo je također roman o traganju pisca opsjednuta umjetnicom kojoj posvećuje svoje ustrajno istraživanje.

David Foenkinos je rođen 1974. u Parizu. Nesuđeni muzičar, profesor gitare i strastveni ljubitelj književnosti od svoje 16. godine, kad je zbog rijetke bolesti proveo dva mjeseca u bolnici, studirao je književnost na Sorbonnei, a 2002. objavio je svoj prvi roman. Posljednjih nekoliko godina, njegova se djela nalaze u samom vrhu ljestvica najprodavanijih naslova u Francuskoj i u svijetu (preveden je na 40 jezika). Dosad je objavio petnaest romana i jedan kazališni komad.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– David Foenkinos - razgovor –

David Foenkinos : Mislio sam da je 'Delikatnost' samo luda priča o ljubavi udovice i Šveđanina

Nikada nisam ovo očekivao. Uvijek je neobično saznanje da me čitaju u cijelom svijetu. Nikada ne čekam na uspjeh. Ponekad sam bio sretniji kada mi knjige nisu uspjele. Uspjeh mijenja mnogo toga, ali ne mislim o tome dok pišem. Slobodan sam u načinu na koji živim, važno je ostati iskren.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –