Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maja Tadić Vujčić Antonija Maričić Marina Štambuk

Ja nisam gej mama, ja sam mama : Roditeljstvo LGB osoba u Hrvatskoj

  • Nakladnik: Naklada Jesenski i Turk
  • 11/2016.
  • 207 str., meki uvez
  • ISBN 9789532227536
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U ovoj knjizi opisano je prvo istraživanje roditeljstva LGB osoba u Hrvatskoj. Intervjuiranjem LGB osoba koje su roditelji, kao i njihove djece i partnera-partnerica, prvi put je ostvaren znanstveni uvid u karakteristike, iskustva, doživljaje i dobrobit istospolnih obiteljskih zajednica u suvremenom hrvatskom društvu. Dodatno, prikazani su podaci o potrebama i izazovima s kojima se suočavaju LGB osobe koje žele postati roditelji i-ili su u postupku planiranja roditeljstva.

Istraživanje pokazuje da u Hrvatskoj postoje raznovrsne obitelji s LGB roditeljima, kao i LGB osobe koje, unatoč nizu izazova koje to za njih podrazumijeva, namjeravaju postati roditelji. Prikupljena iskustva upućuju na to da je za djecu i njihove roditelje, te buduće roditelje unutar LGB zajednice, raznovrsnost obiteljskih zajednica i odnosa.

Predstavljeno istraživanje mnogostruko pridonosi znanstvenim spoznajama o izazovima s kojima se suočavaju LGB roditelji, kao i znanstvenim spoznajama u području psihologije manjinskih grupa i psihologije roditeljstva, te u području istraživanja društvene stigmatizacije.

Kao takva, knjiga bi mogla biti odlična literatura za studente psihologije, sociologije i srodnih društvenih znanosti, ali i nezaobilazno štivo za sve stručnjake zainteresirane za empirijsko proučavanje te važne društvene problematike i kreiranje socijalnih politika u Hrvatskoj.  


Željka Kamenov (iz recenzije) 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –