Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Adam Foulds

Živi labirint

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 01/2017.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861594
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon dugogodišnje borbe s alkoholom, depresijom i kritičarima koji su ga zanemarivali, pjesnik  prirode John Clare završava u duševnoj bolnici u šumi Epping gdje se provodilo tad revolucionarno liječenje radnom terapijom. Istodobno, u blizinu se doseljava mladi Alfred Tennyson i sudbina mu se isprepleće s onom sanatorija.

Ovaj povijesno točan, naglašeno poetičan roman, opisuje zatvoreni svijet sanatorija i raj prirode s one strane zidova: Clareov san o domu, iskupljenju, bijegu.



Fouldsov roman nalik je snu na javi; životan i istinit, ali u stalnoj mijeni – do u riječ pogođen plod pjesnikova oštra oka i širokog zahvata romanopisca.
The Times

'Živi labirint' potvrđuje Fouldsa kao jednog od najzanimljivijih i najnadarenijih pisaca svoje generacije.
The Times Literary Supplement

Bešavni spoj povijesnih činjenica i fikcije... Fouldsov roman posjeduje poetsku snagu, a njegovi opisi jesenskih šuma oko sanatorija jednako su prodorni i živi kao i uvid u um pacijenata.
The Daily Mail

Adam Foulds rođen je 1974. Magistrirao je kreativno pisanje na Sveučilištu East Anglia i sad živi u južnom Londonu. Prvi roman, "The Truth About These Strange Times", objavio je 2007., a 2008. izišla mu je epska pjesma "The Broken Word" te je iste godine dobio nagradu Costa za poeziju, nagradu Sunday Timesa za mladog pisca godine, nagradu Somerset Maugham, nagradu Southbank Show za književnost i nagradu Betty Trask.

Roman "Živi labirint" ušao je u uži izbor za nagradu Man Booker 2009. Treći Fouldsov roman, "In The Wolf ’s Mouth", koji slijedi sudbinu četvorice muškaraca u užasu i kaosu Drugog svjetskog rata, ušao je 2015. u uži izbor za nagradu Walter Scott.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –