Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Renate Dorrestein

Kameno srce

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 02/2017.
  • 232 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591613
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sedamdesete su, a u velikoj i staromodnoj vili Van Bemmelovih u predgrađu Amsterdama vlada prilično kaotično stanje. U kući s mirisom požutjelog papira i arhivskim ormarima do stropa smješteni su uredi njihova obiteljskog biznisa za skupljanje novinskih izrezaka. Specijalizirani za članke o Sjedinjenim Američkim Državama i vođeni očevim strogim pravilima, čini se da baš sve imaju pod kontrolom, od američke politike do šoubiznisa. Međutim, njihov im vlastiti život izmiče nadzoru…

Rođenjem petog djeteta, malene Ide, nad njihovu se obitelj nadvija strašna prijetnja kojoj nitko ne vidi pravog uzroka, a koja će na kraju dovesti do tragičnog i zastrašujućeg rasapa. Dvadeset pet godina nakon, Ellen se, po povratku u staru kuću, suočava s duhovima prošlosti ne bi li prevladala proživljenu traumu.

"Kameno srce" šokantna je priča u čijem je središtu obiteljska tragedija, ispisana emocionalno distanciranim, staloženim tonom. Hladno preciznim i osebujnim stilom, Renate Dorrestein ovom psihološkom napeticom ispisuje bolnu priču o tabuiziranoj bolesti gradeći je preko savršene psihologizacije likova.

Renate Dorrestein (1954., Amsterdam) nizozemska je spisateljica, novinarka i feministica. Piše kolumne i romane. Radila je kao reporterka za nizozemske novine Panorama i brojne druge nacionalne tiskovine. Sudjelovala je u drugom valu feminizma u Nizozemskoj i bila odlučna u nakani da prodrma svijet svojim provokativnim kolumnama i člancima. Osnovala je fondaciju „Anna Bijns“ 1986., koja svake dvije godine dodjeljuje nagradu za ženski glas u književnosti. Renatu Dorrestein proslavili su njezina snažna mašta, oštro psihološko pronicanje, napeti zapleti i ironični smisao za humor.

Napisala je dvadesetak romana, među kojima "Een sterke man" (1994.), nominiran za književnu nagradu Libris i "Bez milosti" (Zonder genade, 2001.), nominiran za nagradu AKO. Njezini romani "Verborgen Gebreken" (1996.), "Kameno srce" (Een hart steen, 1998.) i "Het duister dat ons scheidt" (2003.) nominirani su za nagradu Trouw/NS Publieks. "Ontaarde moeders" (1992.) i "Kameno srce" (1998.) bili su nominirani za internacionalnu nagradu IMPAC Dublin , a roman "Kameno srce" dobio je nagradu Vondel za prijevod. Djela su joj prevedena na desetke jezika, a postala je poznata diljem svijeta nakon objavljivanja ovog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –