Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Norm Brodsky Bo Burlingham

Poseban talent : Kako uspješno odgovoriti na izazove poduzetništva

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Damir Biličić
  • 03/2017.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789533550145
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pokretanje nove tvrtke uvijek je uzbudljivo, ali neoprezne početnike očekuju i mnoge zamke. Neki se novi poduzetnici toliko čvrsto drže svojih poslovnih vodiča da pritom ne vide što se zapravo događa. Drugi postaju toliko opsjednuti potencijalnim problemima da iz vida gube širu sliku. Norm Brodsky, poznati poduzetnik koji je stvorio osam uspješnih tvrtki, stoga tvrdi da je poslovnim ljudima zapravo potreban mentalni sklop – tzv. poseban talent – koji će im pomoći da ostanu usredotočeni na prave ciljeve i da koriste prilike kad god se pojave.

Norm Brodsky i Bo Burlingham, obojica kolumnisti poslovnog časopisa Inc., u ovome dobro promišljenome i temeljitome priručniku nude mnoštvo savjeta potencijalnim poduzetnicima i poslovnim ljudima. Budući da su svjedočili mnogim poslovnim uspjesima i neuspjesima, te kao mentori savjetovali razne početnike u biznisu, kao primjere iznose svoja bogata iskustva.

Knjiga se uglavnom bavi praktičnim stranama poslovanja, ali opširno govori i o nadvladavanju mentalnog sklopa usmjerenog isključivo na promet u korist poduzetničkog mentaliteta, kao i o suočavanju s pogreškama koje treba mirno prihvatiti i iz njih izvući pouke. Jasnim razgovornim stilom, autori nude savjete o prikupljanju kapitala, održavanju odnosa s bankama i vjerovnicima, odnosima s klijentima, rješavanju neočekivanih prepreka i angažiranju kvalitetnog upravljačkog osoblja.

U hvaljenoj knjizi "Poseban talent: Kako uspješno odgovoriti na izazove poduzetništva" autori nam pričama o stvarnim ljudima i tvrtkama suočenima sa stvarnim izazovima žele pokazati kako da i mi steknemo taj posebni dar.

„Doista mislim da upravo takve mentalne navike ljudima omogućuju da postanu uspješnim poduzetnicima. Osobno sam poduzetnik već tri desetljeća. Izgradio sam više od osam tvrtki, među njima i kurirsku tvrtku koja se tri godine zaredom nalazila na ljestvici Inc. 500 privatnih tvrtki s najvećim rastom, kao i tvrtku za pohranu i čuvanje dokumenata koju sam prodao za 110 milijuna dolara. Usput sam imao povlasticu upoznati se s mnogim drugim uspješnim muškarcima i ženama koji su gradili tvrtke, te sam primijetio da većina nas ima iste mentalne navike. To su tajne našega uspjeha. (Ili barem jedna od njih. Svakako je korisno imati i životnog partnera poput moje supruge Elaine, s kojom sam u braku trideset devet godina, bez koje ne bih postigao ni približno ovakav uspjeh.)

Naravno, jasno mi je da svi baš i neće biti oduševljeni takvim pristupom. Mnogi ljudi koji ulaze u poslovni svijet radije bi dobili formulu koja će ih voditi od koraka do koraka, ili nekakav točno određeni sklop pravila koja mogu primijeniti kako bi ostvarili ciljeve. Teškoća se sastoji u tome što tako nešto ne postoji. Prije se radi o načinu razmišljanja koji pojedincu omogućuje da se nosi s brojnim različitim situacijama i iskoristi brojne različite prilike kada se ukažu. Dakako, samo postojanje takvog mentaliteta ne jamči da ćete uspjeti u svemu što činite, ali vam bitno uvećava izglede za uspjeh. Dobivate više nego što gubite, a što ste dulje u igri, to češće pobjeđujete.“

Norm Brodsky utemeljio je tvrtku CitiStorage i još sedam razvojnih tvrtki. Tri se puta našao na popisu privatnih tvrtki s najvećim rastom Inc. 500. Osim što je uspješan poslovni čovjek, Brodsky je i mentor brojnim drugim poduzetnicima. Mjesečnu kolumnu u časopisu Inc. (u suradnji s Boom Burlinghamom) počeo je pisati 1995. Živi u Brooklynu u New Yorku.

Bo Burlingham vanjski je suradnik i urednik u časopisu Inc. Među njegovim su knjigama i "Small Giants", koja se našla u užem izboru za poslovnu knjigu godine Financial Timesa/Goldman Sachsa, The Great Game of Business i A Stake in the Out­come (suautor s Jackom Stackom). Živi u Cam­bridgeu u Massachusettsu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –