Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maria Àngels Anglada

Violina iz Auschwitza

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Boris Dumančić
  • 03/2017.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591644
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na koncertu u Krakovu glazbenik jednog trija upoznaje samozatajnu i tihu Reginu, violinisticu sa savršeno uštimanim glazbalom, ni ne sluteći kakva se povijest i priča kriju iza tog začudnog instrumenta. Kada mu Regina preda u ruke dokumentaciju i zapise o violini pred njegovim će se očima otvoriti nevjerojatna priča o životu tog tanahnog instrumenta, njezinog graditelja i još nekih protagonista u jezivim okolnostima nacističkog režima.

"Violina iz Auschwitza" neveliko je, ali iznimno dojmljivo djelo koje je proslavilo katalonsku književnicu Mariu Àngels Angladu. Radi se o jednoj od onih knjiga koja se zbog poruke o snazi umjetnosti i neuništivosti ljudskog duha nosi u mislima još dugo nakon što zaklopimo korice. Ovaj se Angladin roman smatra, ne bez razloga, neizostavnim djelom o holokaustu jer o najvećim zločinima 20. stoljeća progovara na posve nov i neuobičajen način, ispreplićući lirsku jednostavnost, fikciju i stvarnu nacističku dokumentaciju.


"Predivno satkan i duboko ganutljiv roman o graditelju violina zarobljenom u Auschwitzu čiji život ovisi o stvaranju savršenog instrumenta."

Shelf Awareness

Maria Àngels Anglada (r. Vic, 1930. – u. Figueres, 1999.) katalonska je spisateljica i pjesnikinja. Diplomirala je klasičnu filologiju na Sveučilištu u Barceloni te se tijekom cijelog života aktivno bavila proučavanjem klasične i suvremene književnosti. Osvojila je nagradu "Josep Pla" za prvi roman Les Closes (1978.) i nagradu "Lletra d’Or" za roman Sandàlies d’escuma (1985.). Posthumno joj je dodijeljena nagrada "Octavi Pellissa Premium" za zbirku priča Nit de 1911 (1999.).

Objavila je i romane: "Viola d’Amore" (1983.), "L’agent del rei" (1991.), "Violina iz Auschwitza" (1994.), "Quadern d’Aram" (1997.) i "Artemísia" (1989.). Uz zbirke poezije, autorica je djelovala i kao književna kritičarka te sveučilišna profesorica.

Proslavila se "Violinom iz Auschwitza", romanom koji je preveden na preko dvadeset jezika i ubraja se u nezaobilazno djelo o holokaustu. Anglada ima status jedne od najznačajnijih katalonskih spisateljica 20. stoljeća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –