Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michela Murgia

Chirú

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Mirna Čubranić
  • 05/2017.
  • 236 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591705
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada se glumica Eleonora i violinist Chirú susretnu, on ima osamnaest godina, a ona dvadeset više od njega. Mada naizgled nemaju ništa zajedničko, počinju s lakoćom izmjenjivati mišljenja i ne prođe dugo dok ona postane njegova učiteljica. Eleonori nije prvi put da ima tako mladog učenika – imala ih je već trojicu; dva su nakon njezine poduke izgradili vrlo uspješne karijere, a o tome kakva je bila sudbina trećega Eleonora ne želi ni misliti, a kamoli ispričati Chirúu.

Učiteljica s učenikom dijeli sva svoja životna znanja i vještine, a zauzvrat traži svježinu njegova pogleda, energiju koja se javlja samo pri prvim iskustvima. Međutim, njegova mladost prestaje biti nevina i neiskvarena, Chirú crpi iz Eleonore svaku lekciju koju može, a njoj ostavlja u nasljeđe iskustvo koje se teško zaboravlja...

 

"Chirú" je kontemplacija o odnosu učitelja i učenika, učenju kao takvom, o poziciji žene i o važnosti moći u profesionalnom, ali i privatnom životu. Nakon prethodno objavljene Accabadore, Michela Murgia i u ovome romanu propituje rubne teme međuljudskih odnosa.

 

„Intimna priča koja čitatelja uvlači u mračne dubine ljudskih odnosa.“

Loredana Lipperini

Michela Murgia rođena je 1972. u Cabrasu. Godine 2006., milanska izdavačka kuća Isbn objavljuje njen roman "Il mondo deve sapere" prema kojem Paolo Virzí dvije godine kasnije snima film Tutta la vita davanti. 2008. Einaudi objavljuje "Viaggio in Sardegna", neobičan vodič na manje poznata mjesta na otoku. 2009. u izdanju istog izdavača izlazi joj roman "Accabadora", a 2011. roman "Ave Mary. E la chiesa invento la donna".

Prije nego se potpuno posvetila pisanju radila je kao noćna portirka, telefonistica, web-dizajnerica, srednjoškolska nastavnica. Studirala je teologiju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –