Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eduardo Halfon

Poljski boksač

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Ana Stanić
  • 05/2017.
  • 176 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668612
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Izaberete li Eduarda Halfona, izabrali ste putovanje. Izaberete li Halfona, s kraja na kraj svijeta, od Auschwitza do Gvatemale, od juga Sjedinjenih Američkih Država do Golog otoka i Beograda vodit će vas majanski pjesnici i ciganski svirači, glasovi mrtvih pisaca i jedan poljski boksač, koji je u najmračnijoj noći spasio ljudski život i priču učinio mogućom. Na putu s Eduardom Halfonom neće nedostajati ni humora ni straha, ni zamišljenosti ni slavlja. Koračat ćete stazama koje su utabali ra­tovi i na­rodi, tragom onih koje mjesto nije moglo zadržati i onih koji su na put bili osuđeni. Čut ćete mnoge jezike i sve ih razumjeti. Čut ćete pitanja i glazbu. Vidjeti život. 

Poljski boksač Eduarda Halfona nova je važna točka na zemljovidu južnoameričke književnosti. Točka koja se kreće. Trag koji ne smijete izgubiti.

(iz nakladničke bilješke o knjizi)

 

Smještajući se negdje između ro­­ma­na Roberta Bolaña, W. G. Sebalda i Junota Diaza, 'Poljski boksač' nepredvidiv je, neobičan i okrepljujući.
– Daily Telegraph


Ovo je najupečatljiviji novi roman koji sam pročitao u mnogo godina – savršeno pogođen glas, slike koje se ne daju zaboraviti. Kakav sjajan pisac!
– Norman Lebrecht  


Halfon svjesno i očaravajući za­magljuje granice između romana, memoara i promišljanja... Snaga je Poljskog boksača u tome što uvijek crpi iz osobnoga. Iznimno pristupačna, iznimno dirljiva knjiga.
– LA Times  


Takva mješavina osobne angažiranosti i književne strasti, boli i nježnosti ne susreće se često.
– Andrés Neuman

Eduardo Halfon rođen je 1971. godine u glavnom gradu Gvatemale, Ciudad de Guatemala. S deset godina seli se u SAD gdje pohađa školu i studij inženjerstva, a onda se vraća u Gvatemalu gdje sljedećih osam godina predaje književnost na Sveučilištu Francisco Marroquín. Drže ga jednim od naj­boljih novijih latinskoameričkih autora, što potvrđuju brojna priznanja i nagrade koje su mu dodijeljene, kao i prijevodi na mnoge svjetske jezike.

Dobitnik je stipendije Guggenheim (2011.) za pisanje nastavka kratkog romana (ili ulančanih priča, ili samo priča, ovisno iz kojeg se kuta čitaju) "Poljski boksač", za koji je inspiraciju pronašao u vlastitoj obiteljskoj povijesti. Godine 2015. primio je prestižnu francusku književnu nagradu Roger Caillois.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –