Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veronika Šikulová

Mjesta u mreži

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Sanja Milićević Armada
  • 09/2017.
  • 364 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532591828
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Baka Jolana, njezina kći Alica i unuka Verona žene su triju generacija jedne obitelji čiji se životi, odvažni unatoč tragedijama koje su ih obilježile, isprepliću i nadopunjavaju u ovoj snažnoj i mnogim detaljima obilježenoj prozi. Izmjenjujući tri ženska glasa, koji su označeni drugačijim jezičnim i stilskim izričajem, Veronika Šikulova kroz ovaj autobiografski intoniran roman traži svoje mjesto u mreži obiteljskog identiteta, osobnu snagu i životni balans, a pritom ne progovara samo o odnosima unutar vlastite obitelji već i o povijesti, Slovacima s juga, i životu u kojem nije manjkalo rada, a ljubavi jest, o hrabrosti i istrajnom podnošenju svega što život pred pojedinca podastre.

Veronika Šikulova vrsna je slovačka pripovjedačica čija "Mjesta u mreži" bilježe svu raznolikost mirisa, okusa i običaja iz nekih minulih vremena kojima vješto suprotstavlja kaotičan svijet najmlađe junakinje, što njezin ispovjedni ton čini emotivnim i sjetnim s jedne, ali i intrigantnim s druge strane. Njezina su intimna traganja snažna i ekspresivna, jer na sugestivan način progovara o snažnoj ženi koja nedaćama i tragedijama gleda ravno u oči suprotstavljajući im se i u trenucima najtežih gubitaka kada je prepuštena sama sebi.

"Mjesta u mreži" iskrena je i hrabra ispovijed, jedna od onih u kojima se autobiografsko pretvara u snažnu, univerzalnu priču o ženama ( i muškarcima) na vjetrometini života.

Veronika Šikulova (r. Modra, 1967.) slovačka je spisateljica i novinarka. Diplomirala je novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Bratislavi, a po završetku studija počela se baviti pisanjem proze. Objavljivala je prozu u časopisima te u antologiji mladih pisaca pod naslovom "Druhy dych" (1985). Njezina su djela "Odtiene" (1997) za koji je dobila nagradu Ivan Krasko za najbolji debitantski roman godine, zatim "Z obloka" (1999), "Mesačná dúha" (2003), "To mlieko má horúčku" (2006.), "Domček jedným ťahom" (2009), "Mjesta u mreži" (2011), "Diera do svetra" (2012), "Medzerový plod" (2014), roman za koji je dobila prestižnu nagradu Anasoft Litera te roman "Petrichor" (2016).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –