Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jorge Zepeda Patterson

Iskvareni

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Tamara Horvat Kanjera
  • 09/2017.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789532668681
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ciudad de México. Tijelo glumice Pamele Dosantos, ljubavnice Augusta Salazara, zloglasnog ministra unutarnjih poslova, pronađeno je unakaženo, ali malotko je mogao slutiti razmjere lavine koja se približava — ponajmanje Tomás, rezignirani novinar, čiji je tekst bio kamenčić što ju je pokrenuo.

Pamela, dugonoga zvijezda b-filmova poznata po ljubavnim vezama s najmoćnijim ljudima Meksika. Pamela, djevojka iz Sinaloe, sjedišta velikih narkokartela. Ili jednostavno Pamela, cura zlatna srca koja je previše znala — tko ju je ubio i zašto? Da naudi Salazaru, iz ljubomore, ili je posrijedi nešto treće?

Kada nehotice osvane na šahovskom polju moćnika, Tomás će shvatiti da je u ovoj igri pijun i da treba pomoć ako želi izvući živu glavu. Pružit će mu je Modri: Amelia, adolescentska ljubav i šefica jedne od oporbenih stranaka, Jaime, pripadnik tajnih službi, te sveučilišni profesor Mario — najbliži prijatelji iz djetinjstva, ljudi kojima je spreman povjeriti vlastiti život.

 

Roman "Iskvareni" politički je triler dugogodišnjeg političkog i ekonomskog analitičara Jorgea Zepede Pattersona donosi živu i realističnu sliku suvremenog Meksika, njegove korupcije i nasilja, njegovih proturječja i previranja.

Jorge Zepeda Patterson meksički je pisac, novinar, ekonomski i politički analitičar rođen 1952. u Sinaloi. Studij ekonomije završio je na sveučilištu u Guadalajari, a doktorat iz političkih znanosti stekao na Sorbonni. Novinarskim radom počeo se baviti u dnevniku El País, osnovao je i vodio časopis Siglo 21, a potom i dnevnik Público. Godine 2013. svojim prvim romanom, šokantnim političkim trilerom "Iskvareni", ušao je u finale Nagrade Hammett, a već sljedeće godine romanom "Milena o el femur mas bello del mundo" kao prvi meksički pisac osvojio je prestižnu nagradu Planeta. Kolumnist je mnogih dnevnih novina te urednik digitalnih novina SinEmbargo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –