Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Chris Riddell

Ottolina na putovanju

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Andrea Bagović
  • Ilustracije: Chris Riddell
  • 11/2017.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789533135830
  • Cijena: 6.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ottolina i g. Munroe obično su nerazdvojni i savršeno se razumiju iako g. Munroe uopće ne govori. U ovom nastavku popularnog serijala g. Munroe pokušao je Ottolini pokazati o čemu razmišlja, ali je ona bila toliko zauzeta da ga uopće nije primjećivala. Stoga je rastuženi g. Munroe odlučio sam otputovati u Norvešku i pronaći Dosta Veliko Stopalo, dlakavog, zubatog i golemog trola o kojem se pričaju zastrašujuće priče, a kojeg nitko nije vidio. Zamislite samo osjećaj osamljenosti koji je Ottolinu obuzeo kad je ustanovila da g. Munroea nema!

Srećom, brzo je shvatila kamo se uputio, a prijatelji su joj pomogli da krene za njim. Kapetan podmornice Levijatan, Jules Pasternak, odveo je dio puta nju i njezinog pomoćnika medvjeda koji živi u podrumu njihove zgrade, zatim su sjeli u avion Minti Vinonosac kojoj je Norveška bila usput. Na kraju im je pomogao i slavni istraživač Thør Thørensen koji ih je na svojoj splavi odveo do odredišta.

Kad je Ottolina konačno pronašla g. Munroea, sreći nije bilo kraja. G. Munroe dao joj je močvočale, naočale pomoću kojih onaj tko kroz njih gleda sve vidi jasnije. Tada je Ottolina shvatila da ga je zanemarivala i obećaje da to više neće činiti.

 

„Divno ilustrirano.“
Guardian

„Svaku stranicu krasi starinska elegancija.“
Sunday Times

„Ljupko elegantno, puno domišljatih detalja, duhovitih slikovnih iznenađenja i vizualnih šala.“
Daily Mail

„Vjerojatno nikad nije izdana knjiga koju biste poželjeli brže od ove. Djelo genija.“
Sunday Telegraph

„Ilustracije ističu duhovitost, poantu i daju zamah priči. Izuzetno!“
School Library Journal

Chris Riddell je nagrađivani ilustrator koji svake nedjelje u časopisu Observer objavljuje strip vezan uz političke događaje. Za ilustracije naslovnica dobio je mnoštvo najvažnijih nagrada, prvi je put osvojio nagradu Kate Greenway medal 2001., a njegovi autorski roman "The Goth Girl and a ghost of a mouse" dobio je nagradu Costa Children's Award 2013.

Chris Riddell vrlo je aktivan u promicanju važnosti čitanja djece, spremno posjećuje škole, bori se protiv zatvaranja knjižnica, čak je sudjelovao u pralementarnoj raspravi o školskim knjižnicama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –