Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Virginie Despentes

Vernon Suboteks II

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Ita Kovač
  • 11/2017.
  • 264 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320663
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vernon Suboteks izbačen je iz stana zbog dugova, s tek jednom torbom u kojoj je i posljednji intervju karizmatičnog rokera Alexa Bleacha. Nekoliko osoba – producent, novinarka, detektivka, bivša pornozvijezda i mlada djevojka u hidžabu – želi pronaći Suboteksa kako bi se dokopali Bleacheve ekskluzivne oporuke. Bez love i nesvjestan da je tražen, Vernon obilazi negdašnje prijatelje jer nema gdje spavati.

Na početku drugog romana Suboteks živi kao beskućnik u pariškom parku Buttes-Chaumont, pod vedrim nebom kraj crkve Sacré-Coeur, u društvu brižnog cugera Charlesa. Uskoro ga pronalaze stari frendovi, no čini se da je Vernona ulično iskustvo promijenilo: ne pokazuje pretjerano zanimanje za zemaljske stvari – kao da je zbog svega malo prolupao. Park se pretvara u okupljalište Suboteksove ekipe, ali sve se mijenja nakon slušanja potresne posljednje snimke preminulog Alexa Bleacha.


U drugom romanu o posrnulom DJ-u sudbine najrazličitijih Parižana majstorski se isprepliću u čaroban portret današnjega francuskog društva. Vernon Suboteks II, nastavak nagrađivane trilogije, odmah je postao jednim od najtraženijih naslova i zauzeo prva mjesta na listama bestselera. Prevodi se na desetak jezika, a u Francuskoj je dosad prodan u više od 200 000 primjeraka.

 

Današnja ljudska komedija u kojoj bi i Balzac propisno uživao.
Le Parisien

Virginie Despentes bez popuštanja razotkriva naše doba, usput nam nudeći protuotrov. Istinska je pripovjedačica – slobodna, jedinstvena, korozivna.
Les Inrockuptibles

Vernon Suboteks veličanstvena je freska sadašnjice. Nismo sumnjali u to da ga Despentes može napisati, ali nitko nije očekivao da će to učiniti s toliko otmjenosti.
Frédéric Beigbeder, Le Figaro

Daleko smo još od kraja (koji recenzenti opisuju kao iznenađujući vrhunac trilogije), no već i sada imamo pune ruke, puno oko i srce literature. Pariz je dobio još jedan svoj veliki roman.
Dragan Jurak, Novosti

Virginie Despentes (1969.) nagrađivana je spisateljica i redateljica, i ugledna francuska feministica i kritičarka kulture. Korežirala je filmske adaptacije svojih romana, kontroverznog Baise-Moi i Bye Bye Blondie, a napisala je i scenarij za filmsku adaptaciju vlastita višestruko nagrađenog romana "Les Jolies Choses", u kojem glumi Marion Cotillard.

U nizu dodijeljenih književnih nagrada ističu se prestižna Nagrada Renaudot 2010. za roman "Apocalypse bébé", ali i četiri nagrade koje je 2015. Osvojio prvi dio romaneskne trilogije "Vernon Suboteks": Nagrada Anaïs-Nin, Nagrada Landerneau, Nagrada Roman-News i Nagrada La Coupole. Od 2016. do 2020. godine bila je članica  Akademije Goncourt.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –